Egypte — 03 augustus 2011
Een zonvakantie in Egypte

Egypte staat bekend om zijn boeiende, eeuwenlange geschiedenis, waarvan de vele piramides en tempels de getuigen zijn. Maar Egypte is ook een populaire zonbestemming die ieder jaar aan populariteit wint. Vooral de kusten van de Rode Zee zijn in trek als strandbestemming. Mooi weer gegarandeerd!

Aan de Rode Zee-kust vind je tegenwoordig complete vakantiecomplexen en luxehotels, erop gericht om het verblijf van toeristen er zo aangenaam mogelijk te maken. Populaire bestemmingen aan de kust zijn Sharm el Sheik,  El Gouna, Hurghada, Marsa Alam en Taba.

Van de zonbestemmingen aan de Rode Zee kan je bovendien prachtige excursies maken naar de piramides of andere historische bezienswaardigheden. Een vakantie naar Egypte kan zo de perfecte combinatie vormen tussen cultuur en ontspanning.

De Rode Zee is bovendien een prachtbestemming voor al wie de onderwaterwereld wilt verkennen. Snorkelaars en zeker duikers zullen hun hart er helemaal kunnen ophalen. De tropische koraalriffen zijn er indrukwekkend! Daarnaast kan je er ook volop andere watersporten beoefenen, zoals jetski, surfen, enz.

Egyptenaren zijn gastvrij, en in de meeste hotels kan je verwachten dat men er alles aan doet om je een droomvakantie te bezorgen. Ook de verfijnde Egyptische keuken is niet te versmaden. Wie graag eens een stapje in de wereld zet, zal in de badplaatsen van Egypte zeker niet bedrogen uitkomen.

Gerelateerde berichten

Leen