Hurghada — 22 augustus 2011
Het weer in Hurghada

Hurghada ligt bij de Sinaïwoestijn en kent bijgevolg een woestijnklimaat met hete zomers en warme winters. De zon schijnt er  het hele jaar door, regenen doet het er eigenlijk nooit. Je kan er dus vrijwel het hele jaar een vakantie boeken.

Hurghada is echt een topper op het vlak van watersporten. En daar speelt het weer natuurlijk wel een belangrijke rol in. Het weer is er het hele jaar door aangenaam, zelfs in de ‘wintermaanden’ december, januari en februari bereiken de maxima gemiddeld zo’n  20 à 25°C. ’s Avonds en ‘s nachts kan het er dan wel frisjes worden, met temperaturen van zo’n 5°C.

In de zomer wordt het in Hurghada ronduit heet, met temperaturen die gemakkelijk stijgen tot 35°C en zelfs 40°C. In Hurghada regent het bovendien zelden. Voor een garantie op goed weer, is een vakantie naar Hurghada dus een echte aanrader.

Gerelateerde berichten

Leen