Hurghada — 19 augustus 2011
Bezienswaardigheden van Hurghada

Hurghada is als strandstad vooral gericht op watersporters. De duik- en snorkellocaties die er in de buurt liggen, behoren tot de beste ter wereld. Je kan er ook andere watersporten als windsurfen, zeilen, diepzeevissen en zwemmen beoefenen. Bezienswaardigheden telt het stadje echter niet veel, hoewel je wel heel wat excursies kan maken, bijvoorbeeld naar de woestijn.

Als je niet van watersporten of zonnekloppen houdt, is er eigenlijk  niet zoveel te zien in Hurghada. Een van de grootste bezienswaardigheden van Hurghada is wel het kilometers lange hagelwitte strand.

In de zee voor Hurghada liggen enkele mooie eilanden, die zeker een daguitstap waard zijn. Een daarvan is Giftun. Niet ver van Hurghada vind je ook de overblijfselen van de Romeinse Mons Porphyrites (porfietberg) in Gebel Abu Dukhan.

Maar er zijn ook andere excursies mogelijk, bijvoorbeeld een dagtocht naar Luxor of een jeepsafari om de nabije bergen te bezichtigen. Een andere populaire excursies is een kamelentocht door de woestijn.

Gerelateerde berichten

Leen