Hurghada — 22 augustus 2011
Uitstappen vanuit Hurghada

Hurghada is een populaire badplaats aan de Egyptische Rode Zee-kust. Hurghada staat in de eerste plaats bekend om de schitterende, kleurrijke onderwaterwereld. Maar ook een uitstap naar de Sinaïwoestijn of een verdere excursie naar Luxor of Caïro behoort tot de mogelijkheden.

In Hurghada zelf kan je heerlijk duiken en snorkelen, maar de stad vormt ook een goed uitvalsbasis voor duik- en snorkelexcursies naar prachtige locaties in de Rode Zee. Zo zijn onder andere de koraalriffen van Sharm El Naga een echte aanrader.

Daarnaast behoort een uitstap naar de Sinaïwoestijn ook tot de mogelijkheden. Je kan er een voettocht maken, maar het is ook mogelijk er deel te nemen aan een jeep- of een quadsafari.

Verdere excursies zoals een uitstap naar Luxor en de Vallei der Koningen of naar Caïro, de hoofdstad, en de piramides behoren ook tot de mogelijkheden. Alleen zal je dan wel een verre busreis moeten maken of een binnenlandse vlucht nemen.

Gerelateerde berichten

Leen