Citytrip Firenze — 10 augustus 2011
Firenze, hoofdstad van de renaissance

Firenze is de renaissancehoofdstad van de wereld. Deze stad in de Italiaanse regio Toscane is de stad van kunstenaars als Michelangelo , Da Vinci en Boticelli. Een citytrip naar Firenze zal vooral in het teken staan van kunst en cultuur, al zullen het heerlijke Italiaanse eten, het aangename mediterrane klimaat en het ontspannen rondslenteren ook niet ontbreken op het programma.

Firenze is de bakermat van de renaissance. Ten tijde van deze invloedrijke kunst- en architectuurstroming was Firenze het culturele en intellectuele hart van Europa.

In het historische hart van Toscane kan je tal van bezienswaardigheden bewonderen. Naast indrukwekkende gebouwen als de Duomo, het Battistero enhet Palazzo Vecchio vind je er ook beroemde musea. In de Galleria dell’Accademia kan je  onder meer de David van Michelangelo, een van de beroemdste beelden ter wereld, te bewonderen. De Galleria degli Uffizi zijn een van de beroemdste en rijkste musea ter wereld. Een ander beroemd zicht van Firenze is de Ponte Vecchio, de 14de-eeuwe burg over de Arno.

Ben je al die cultuur even moe? Geen nood, het is ook heerlijk om gewoon wat te flaneren door deze sfeervolle stad en het leven er gade te slaan. En je zit natuurlijk in Italië, een land met een heerlijke keuken en dan nog wel in de wijnstreek Toscane.

Bezienswaardigheden Firenze

Dat er in Firenze, de bakermat van de renaissance, heel wat te zien is, spreekt natuurlijk voor zich. Een aantal schitterende voorbeelden van de invloedrijke renaissancearchitectuur zijn de Duomo Santa Maria del Fiore, het Battistero de San Giovanni en het Palazzo Vecchio. In de Galleria degli Uffizi, een van de beroemdste kunstmusea ter wereld, kan je de David van Michelangelo bewonderen.

Weer in Firenze

Firenze kent een mediterraan klimaat met warme tot hete, droge zomers en gematigd winters. In de zomermaanden stijgen de temperaturen er vaak vlot tot meer dan 30°C. De gemiddelde maxima schommelen dan rond 26°C. Het voor- en het najaar zijn in Firenze aangenaam, in tegenstelling tot de zomermaanden wordt het er dan nooit zo heet, maar is het wel al erg zonnig. Als het er al regent, is het meestal in de maanden tussen november en februari. In de winter wordt het er doorgaans ook nooit echt koud, met gemiddelde maxima die ook in de koudste maanden nog rond 10°C schommelen.

Gerelateerde berichten

Leen