Citytrip Firenze — 11 augustus 2011
Shoppen in Firenze

Firenze is de ideale stad voor modebewuste shoppers die op zoek zijn naar een nieuwe outfit. Andere aankopen waarvoor je zeker eens moet gaan shoppen in de stad, zijn lederwaren en handgemaakte kunstvoorwerpen. Je hoort het al, met shoppen kan je in de vele winkels en op de markten van Firenze een paar uur zoet zijn.

Mode, daarvoor ben je in Firenze op de juiste plaats. In de Toscaanse hoofdstad vind je grote winkels met merkkledij, maar ook kleine boetieks waar je unieke stukken vindt. Op de Via de’Tornabuoni en de straten die in deze buurt liggen, zijn beroemde ontwerpers als Gucci en Armani gevestigd.

Wil je graag een mooi souvenir uit Firenze, dan zijn de leder- en papierwaren in de stad zeker aan te raden. Handtassen, portefeuilles, agenda’s, dagboeken, potloden,… de keuze aan souvenirs van Florentijns papier of leder is enorm.

De San Lorenzo-markt is een gezellige straatmarkt waar je lederwaren, riemen, handtassen en tal van andere souvenirs en kleding kan kopen. De producten zijn vaak goedkoper dan in de winkels, maar de kwaliteit is dan ook wel minder goed.

Gerelateerde berichten

Leen