Antalya — 12 augustus 2011
Uitstappen en excursies in Antalya

In Antalya zelf, een stad met een lange en boeiende geschiedenis, valt enorm veel te zien. Ook de overweldigende natuurlandschappen en prachtige gouden stranden laten veel toeristen voor Antalya kiezen. Niet alleen in de stad zelf, maar ook in de omgeving valt er heel wat te bezichtigen. Je kan dus er dus heel wat uitstappen en excursies maken.

Antalya ligt in een streek die al duizenden jaren bewoond wordt en waar dus heel wat historisch erfgoed te bewonderen val. In de oudheid vestigden de Grieken zich bijvoorbeeld hier. Je kan bijvoorbeeld uitstappen maken naar Perge, Side, Termessos of Aspendos, die op een boogscheut van Antalya gelegen zijn. Je vindt er tal van ruïnes, waaronder een aantal zeer mooi bewaarde amfitheaters.

Wil je tijdens je verblijf in Antalya ook het echte Turkije leren kennen? Dan is een bezoek aan de schilderachtige dorpjes in het Taurusgebergte een aanrader. Je wordt er ook getrakteerd op schitterende vergezichten.

Iets verder ligt een van de meest indrukwekkende natuurwonderen van Turkije: Cappadocië, een streek die eruit ziet als een maandlandschap vol rotswoningen, ontstaan na de uitbarsting van drie vulkanen.

Heel populair zijn de jeepsafari’s, waarmee je het schitterende binnenland van de Turkse Rivièra eens op een heel andere manier leert kennen. Wil je de Turkse Rivièra een van een andere kant leren kennen, dan is een boottochtje op de Middellandse Zee een echte aanrader.

Gerelateerde berichten

Leen