Antalya — 12 augustus 2011
Vakantie in Antalya

Een vakantie in Antalya, dat staat voor een perfecte combinatie van zon en zee, maar ook cultuur. Antalya is een eeuwenoude stad met een schilderachtig oud centrum. Daarnaast weten ook de machtige natuurlandschappen, de Turkse gastvrijheid en de verfijnde keuken jaarlijks heel wat toeristen over de streep te trekken.

Antalya, gelegen op een hoog rotsplateau, is al sinds jaar en dag een populaire badplaats. De meeste toeristen die de Turkse Rivièra bezoeken, komen trouwens aan op de luchthaven van Antalya.

Antalya, de parel aan de Turkse Rivièra, is een erg veelzijdige stad. Je kan er in de eerste plaats natuurlijk genieten van het zonnige weer, de goudgele stranden en de helderblauwe zee. Je kan er volop watersporten als waterskiën of windsurfen beoefenen.

Antalya  is een stad met een rijke en boeiende geschiedenis. Door de eeuwen heen werd de stad door verschillende beschavingen bevolkt, en die hebben hun sporen nagelaten. Ben je op vakantie in Antalya, bezoek dan zeker eens het Archeologische Museum, een van de beste musea van Turkije. In de buurt van Antalya liggen bovendien verschillende plaatsen waar je indrukwekkende archeologische sites kan bewonderen, zo bijvoorbeeld in Side, Aspendos, Termessos en Perge

Maar ook de Zuid-Turkse landschappen met de citrus- en sinaasappelplantages, de pijnbomen en de exotische parken zijn een belangrijke aantrekkingsfactor. De nabijheid van het Taurusgebergte maakt van Antalya ook een geschikte vakantiebestemming voor bergbeklimmers.

Gerelateerde berichten

Leen