Antalya — 12 augustus 2011
Weer in Antalya

In Antalya, gelegen aan de Turkse Rivièra, schijnt de zon 300 dagen per jaar. Door het mediterrane klimaat, kan je er het grootste deel van het jaar genieten van een aangenaam weertje. De zomer duurt er lang en is heet, maar ook in de lente en in de herfst is het heerlijk vertoeven in Antalya.

Antalya, de toegangspoort tot de Turkse Rivièra, kent een mediterraan klimaat met veel zonneschijn. Van april tot oktober is het er aangenaam vertoeven en kan er zelfs in zee gezwommen worden. Als je niet zo goed tegen de hitte kan, kan je Antalya zelfs best bezoeken in mei of juni.

De zomers in Antalya zijn heet en droog, met gemiddelde maximumtemperaturen van 33 à 34°C. De zon schijnt er dan vrijwel continu, van zonsopgang tot zonsondergang. Geen wonder dat Antalya 300 dagen zon per jaar kent! Warm genoeg dus! Maar ook in de winter wordt het gemiddeld nog zo’n 15°C warm. De minima bedragen dan 6°C.

Regenen doet het niet vaak in Antalya. In de zomermaanden is regen zelfs heel uitzonderlijk. In de winter kan er af en toe wel eens een bui vallen. De periode van december tot februari is de natste van het jaar.

Gerelateerde berichten

Leen