Citytrip Marrakech — 18 augustus 2011
Een citytrip naar het magische Marrakech

Marrakech, een stad met een magische bijklank. De ‘rode stad’ in het westen van Marokko trekt jaar na jaar meer toeristen aan. Die komen er om de soeks, de grote openluchtmarkten, te verkennen, maar ook om zich onder te dompelen in de typisch Marokkaanse sfeer. Een bezoek aan deze koningsstad zal je nog lang bijblijven!

Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko. Deze naam ontstond doordat het ooit de hoofdstad was van een prachtig rijk. Ook op het vlak van bezienswaardigheden heeft Marrakech dus veel te bieden. Er zijn verschillende musea, maar ook magnifieke gebouwen als de Koutoubia-moskee, het Bahiapaleis en de Medersa Ben Youssef.

Het kloppend hart van de medina, de oude stad, wordt gevormd door het Jemaa-el-Fna-plein, het grootste plein van Afrika. Aan de vele eetkraampjes  kan je allerlei lekkers eten. Er valt altijd wel iets te beleven. Vooral ’s avonds is het er gezellig met de vele straatartiesten.

Als Marrakech om een ding bekend staat, dan is het wel de soeks. Dit is een doolhof van winkelstraatjes in  het oude stadscentrum, waar je de leukste hebbedingen op de kop kan tikken. In de soeks kan je werkelijk uren ronddwalen!

Weer in Marrakech

Marrakech kent een landklimaat met  enorm hete zomers en aangename winters. Het is er het hele jaar door zonnig, hoewel het er ook wel eens kan regenen. De maanden juli, augustus en september zijn het warmst, met temperaturen die 38°C bereiken en zelfs nog hoger kunnen liggen. Het gaat wel om een erg droge warmte. Het voor- en het najaar zijn de aangenaamste periodes voor een bezoek aan Marrakech. Maar zelfs de winter is er erg mild, met gemiddelde temperaturen van 18°C.

Bezienswaardigheden in Marrakech

Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko. Ooit was het de hoofdstad van een  machtig koninkrijk. Deze eeuwenoude stad telt bijgevolg heel wat boeiende bezienswaardigheden. Zo vind je er indrukwekkende bouwwerken als de Medersa Ben Youssef, het Bahiapaleis en de oude stadsmuren. Maar vergeet vooral niet de topattractie van Marrakech, waarvoor de meeste toeristen komen: de sfeervolle soeks.

Gerelateerde berichten

Leen