Citytrip Marrakech — 18 augustus 2011
Heerlijk uit eten in Marrakech

Marrakech is de ideale stad om de Marokkaanse keuken beter te leren kennen. Zowel in de oude stad als in het nieuwe gedeelte vind je tal van gezellige restaurantjes. Bovendien is uit eten gaan in Marrakech nog altijd vrij betaalbaar.

In de medina, het oude stadscentrum van Inventis, liggen verschillende restaurants, waar je kan proeven van Marokkaanse specialiteiten als harira (linzensoep), tajine (traditionele stoofpot met vlees en/of groenten), couscous en andere gerechten.

Rond het Jemaa-el-Fna-plein vind je verschillende goedkope eetgelegenheden en op het plein zelf worden iedere avond eetkraampjes opgetrokken. Je kan er gezellig mee aan tafel schuiven.

De modernere eetgelegenheden liggen bijna uitsluitend in de nieuwe stad. Ook hier kan je de traditionele Marokkaanse keuken proeven, maar er zijn ook restaurants die de internationale keuken serveren.

Wat je ook zeker eens moet proberen als je Marrakech bezoekt, is de Marokkaanse muntthee, die je overal kan verkrijgen.

Gerelateerde berichten

Leen