Citytrip Marrakech — 19 augustus 2011
Winkelen in de soeks van Marrakech

Marrakech, dat staat natuurlijk gelijk aan de soeks. Deze wirwar van winkelstraatjes vormen een grote markt. Marrakech heeft de grootste soeks ter wereld. Veel mensen komen speciaal naar deze stad om er uren te kunnen shoppen.

In de soeks vind je heel wat leuke spullen en hebbedingetjes, zo bijvoorbeeld sjaals, juwelen, lederwaren, specerijen, parfums, keramiek,  tapijten en nog veel meer. In de soeks winkelen zal aanvoelen als een echte schattenjacht.

Waar je wel op moet letten, is dat je bij het kopen altijd onderhandelt over de prijs. Dat is in Marokko de gewoonte. Aanvankelijk zal de verkoper je een prijs zeggen die vaak meer dan het dubbele van de prijs bedraagt die je er eigenlijk voor zou moeten betalen.

Als je echt zeker wilt zijn van de kwaliteit van de producten die je koopt, is een artisanale winkel (ensemble artisanal) een aanrader. Deze zijn wel iets duurder dan de soeks.

Gerelateerde berichten

Leen