Tignes — 18 augustus 2011
Ontspannend op wintersport in Tignes

Tignes is een skigebied dat bestaat uit vijf dorpen. Le Lac, Le Lavachet en Val Claret, drie van die dorpen, liggen op een hoogte van 2100 meter. Doordat het wintersportoord zo hoog gelegen is, kan je er eigenlijk het hele jaar door skiën. Het hoogste punt van het skigebied ligt op een hoogte van 3450 meter.

 Het skigebied van Tignes is verbonden met dat van Val d’Isère en staat bekend onder de naam L’Espace Killy. Het beschikt over zo’n 300 kilometer aan skipistes. Meer dan de helft van de pistes zijn blauwe pistes, maar er zijn ook rode en zwarte. Daarnaast zijn er ook off piste-trajecten en heel wat mogelijkheden voor snowboarders.

Tignes bestaat uit vijf dorpen: Val Claret, Tignes le Lac, Le Lavachet, Tignes Les Boisses en Tignes-les-Brévières. Die eerste drie liggen dicht bij elkaar op een hoogte van 2100 meter. Les Boisses en Les Brevières liggen dieper in de vallei. Doordat de Grand Motte-gletsjer bij Tignes ligt, kan je hier het hele jaar door skiën.

Tignes is het op een na hoogste skigebied van Europa. Door die hoge ligging is het skigebied vrij sneeuwzeker. Het oudste en laagst gelegen dorp van Tignes is Les Brevières. Tignes heeft sfeervolle restaurants, cafés en ook een aantal winkels die de moeite waard zijn. Ook voor après-ski ben je hier dus zeker op de juiste plaats, je kan er tot in de vroege uurtjes feesten.

Gerelateerde berichten

Leen