Tignes — 18 augustus 2011
Snowboarden in Tignes

Tignes is een erg populaire wintersportplaats in Frankrijk. Het uitgestrekte skigebied L’Espace Killy, waar het onderdeel van uitmaakt, behoort tot de beste van Europa. Onderling is het ook verbonden met het skigebied Val d’Isère. Het spreekt voor zich dat Tignes en omgeving dus heel wat mogelijkheden bieden voor wintersporters en zeker ook voor snowboarders.

Tignes ligt op een hoogte van ongeveer 2100 meter en is bijgevolg erg sneeuwzeker. Een spectaculaire afdaling om met je snowboard te doen is de gletsjer van La Grande Motte.

Tignes is erg geliefd bij jongeren die snowboarden, en dat heeft alles te maken met de nabijheid van het Swatch Snowpark. Bekend is ook Tignes Airwaves, een groot freestyle en freeride evenement voor zowel snowboarders als skiërs.

Gerelateerde berichten

Leen