Paradiski — 19 augustus 2011
Het weer in Paradiski

Paradiski is een enorm skigebied in de Franse Alpen. Skiërs en snowboarders hebben er een overvloed aan mogelijkheden. Met 425 kilometer aan pistes voor ieder niveau zal je je in Paradiski niet snel vervelen. En wat nog meer is, sommige pieken van Paradiski liggen op zo’n grote hoogte dat sneeuw er gegarandeerd is.

In Paradiski heerst een bergklimaat. In de winter is het weer er dus erg koud en valt er regelmatig sneeuw, waardoor een dik sneeuwtapijt om op te skiën gegarandeerd is. De temperaturen in de  koudste wintermaanden schommelen voortdurend rond het nulpunt. ’s Nachts zal het er doorgaans vriezen. De zon schijnt er vrij vaak.

In de zomer kan het er vrij warm worden met temperaturen in de 20°C. Het gebied wordt dan vooral bezocht door wandelaars en bergbeklimmers.

 

Gerelateerde berichten

Leen