Paradiski — 19 augustus 2011
Paradiski, paradijs voor wintersporters

Paradiski is een groot Frans skigebied dat ontstaan is uit het samenvoegen van de twee skioorden La Plagne  en Les Arcs. Paradiski, is zoals de naam al doet vermoeden, een waar paradijs voor wintersporters.

Sinds de samenvoeging van Les Arcs  en La Plagne in 2003 staat het skigebied in de top 3 van grootste skigebieden ter wereld. Paradiski is goed voor maar liefst 425 kilometer aan piste.

Zo heeft Paradiski maar liefst twee pieken van boven 3000 meter, drie gletsjers en verschillende afdalingen van zo’n 2000 meter. Je vindt er afdalingen die geschikt zijn voor beginners, maar ook voor gevorderde en geoefende skiërs en snowboarders. Er zijn zoveel skipistes, dat er iedere dag wel iets nieuws te ontdekken valt. Veel pistes lopen er door het bos, waardoor het echt genieten geblazen is van de omgeving.

De pistes worden met elkaar verbonden door de hypermoderne  kabelbaan Vanoise Express. Dit is een van de snelste en grootste gondels ter wereld. Deze lift kan in 4 minuten tijd 200 skiërs van La Plagne naar Les Arcs brengen en omgekeerd.

Gerelateerde berichten

Leen