Belek — 30 augustus 2011
Een deugddoende vakantie in Belek

Belek is een vrij nieuwe badplaats aan de Turkse Rivièra. Het plaatsje staat bekend om zijn goudgele, uitgestrekte zandstranden en zijn kwalitatief erg goede golfbanen. Langs de stranden liggen een heleboel luxeresorts, waar je zorgeloos van je vakantie in Turkije kan genieten. Bovendien ligt Belek in een prachtige groene omgeving.

Wat een vakantie in Belek zo populair maakt, is in de eerste plaats het magnifieke strand. Overdag zie hier zonnekloppers en watersporters. Er kunnen watersporten als wndsurfen, zeilen en waterskiën beoefend worden. Langs het strand liggen grote hotelresorts waar je als toerist echt in de watten gelegd wordt. Vaak hebben die zelfs een privéstrand.

Belek zelf is een nieuwe stad en heeft dus niet zoveel bezienswaardigheden. Toch zal je op je vakantie zeker cultuur kunnen opsnuiven, want in de omgeving kan je onder meer verschillende goedbewaarde historische sites uit de oudheid bezoeken.

Met gevarieerde natuurparken en het Taurusgebergte in de omgeving mikt Belek ook op de toerist die de natuur graag beter leert kennen. Tel daarbij de heerlijke keuken en de Turkse gastvrijheid en je merkt al snel dat Belek alles in huis heeft voor een afwisselende vakantie!

Gerelateerde berichten

Leen