Belek — 30 augustus 2011
Uitstappen vanuit Belek

In Belek zijn het vooral het kilometerslange strand en de golfbanen die de toeristen naar hier lokken. Maar in de omgeving van de stad kan je tal van geweldige excursies maken. Er zijn zowel boeiende uitstappen voor de cultuurfanaten als voor de actievelingen.

Niet ver van Belek liggen enkele plaatsen met interessante historische sites. In Aspendos kan je bijvoorbeeld het best bewaarde Romeinse amfitheater bewonderen. Ook in Perge, Side en Termessos kan je prachtige ruïnes uit de oudheid bezichtigen.

Antalya is een grote stad waar je niet alleen enkele historische bezienswaardigheden kan bezoeken, maar ook het Archeologische Museum. Daarnaast kan je er kuieren door de straatjes van het oude centrum, souvenirtjes inslaan in de vele winkeltjes of gewoon iets gaan eten of drinken op een gezellig terrasje.

De natuurgebieden in de omgeving van Belek zijn wondermooi en lenen zich uitstekend tot een daguitstap. Tussen de pijnbomen, de zandduinen en de verlaten stranden zul je helemaal tot rust komen. Ook de excursies naar de watervallen van Düden en Kursunlu zijn aanraders.

Vanuit Belek worden er vaak jeepsafari’s georganiseerd. Die nemen je vaak mee het imposante Taurusgebergte in. Ook een boottocht naar de meest idyllische baaien is erg in trek bij toeristen.

Gerelateerde berichten

Leen