Belek — 30 augustus 2011
Weer in Belek

Jaarlijks wordt Belek overspoeld met toeristen. Dat heeft natuurlijk grotendeels te maken met de prachtige omgeving, de zandstranden en de uitstekende hotels. Maar ook het aangename mediterrane klimaat aan de Turkse Rivièra speelt hier een niet te onderschatten rol in.

Belek kent een zonnig, mediterraan klimaat. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar. De zomers in Belek zijn ronduit heet, hoewel het er nooit extreem warm wordt. De gemiddelde maximumtemperaturen bedragen er dan 33 à 34°C. Het hoeft niet te verwonderen dat dit de periode is waarin de meeste zonnekloppers naar Belek afzakken.

Maar ook de lente en de herfst zijn er aangenaam van temperatuur. De maxima stijgen er dan nog steeds tot boven 25°C. Je kan er dan nog steeds aan het strand liggen. Het weer is er dan ook ideaal om te golfen op een van de vijf internationaal bekende golfbanen. De winters zijn er mild, met gemiddelde temperaturen van 16°C, al is dat lang niet genoeg om in zee te zwemmen. In deze periode zijn er ook heel weinig toeristen.

Het hoogseizoen loopt in Belek van april tot oktober. Daarbuiten zijn de prijzen er over het algemeen veel lager.

Gerelateerde berichten

Leen