Citytrip Barcelona — 18 februari 2008

Barcelona, niet de hoofdstad van Spanje, maar wel de populairste toeristische bestemming. Een zonnige stad, gelegen aan de zee, met een meer dan behoorlijke portie cultuur, een spetterend nachtleven voor de nachtraven en heerlijke Catalaanse specialiteiten, wat verlang je nog meer?

Barcelona is Gaudí. De beroemde kunstenaar-architect is voor veel mensen reden nummer een voor een citytrip naar Barcelona. De architect heeft met zijn vele kleurrijke gebouwen zonder twijfel zijn stempel gedrukt op de stad.
Barcelona staat verder gelijk aan stranden, voetbalclub FC Barcelona, de heuvel Montjuic, het Olympische dorp, Barceloneta, en natuurlijk de Ramblas.

Wat is er te zien?

De bekendste toeristische bestemming in Barcelona is de Ramblas, een 1,5 kilometer lange straat waarlangs straatartiesten het publiek entertainen en waar altijd volk rondloopt. Je kunt de Ramblas gerust een paar keer op en af lopen zonder je een moment te vervelen! Loop zeker ook eens de Boquería binnen, de mooie overdekte markt van Barcelona. De vele verse producten hier zul je maar met moeite kunnen weerstaan!

De vele gebouwen van art nouveau-architect Antoni Gaudí zijn een bepalende factor in Barcelona. De kathedraal Sagrada Famíla is zijn meesterwerk, hoewel het imposante gebouw nog steeds niet voltooid is. Een bezoek aan de Sagrada Famíla is een ervaring op zich!

Een park als Park Güell ga je nog nooit eerder gezien hebben. Het park, gelegen op een heuvel buiten de stad, is bekend om zijn kleurrijke, golvende mozaïeken, in het landschap geïntegreerde trappen en paadjes, en het Plaza Circular, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Andere must-sees van Gaudí zijn het Casa Battló, het Casa Milà en het Casa Vicens.

De Barri Gòtic of gotische wijk is het centrum van het oude stadsdeel van Barcelona. Verwacht je aan een wirwar van straatjes met gezellige pleintjes, leuke tapasbars, restaurantjes, de Catedral de la Seu, de gotische kathedraal, en andere indrukwekkende gebouwen.

Het hoogste punt van Barcelona is de heuvel Montjuïc, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Naast het grote Nationaal Paleis van Montjuïc vind je hier ook het Olympisch stadion, een overblijfsel van de Olympische Spelen van 1992. Sportfanaten kunnen hun hartje ook ophalen in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

Zonnekloppers kunnen bij mooi weer altijd terecht op een van de stranden van Barcelona bij de oude visserswijk Barceloneta.

Culinair

De Spanjaarden eten pas laat ’s avonds, kijk dus niet raar op als er om 19.00 uur ’s avonds nog geen volk in de restaurantjes zit. Als je in Barcelona bent, moet je zeker eens een van de vele tapasbars binnenstappen. Samen drinken en heerlijke hapjes eten, kan het nog beter?

Winkelen

Of je nu houdt van grote winkelketens of van gezellige kleine winkeltjes met snuisterijen, in Barcelona zit je altijd goed. Het grootste winkelcentrum van Barcelona is Maremagnum, gelegen aan de haven. Voor originele winkeltjes moet je eerder in de Barri Gòtic zijn.

Uitgaan

Barcelona is een stad die het erg goed doet bij jongeren. De stad kent dan ook een uitbundig uitgaansleven. De uitgaansbuurt van Barcelona is Port Olympic. Hier liggen niet alleen het casino van Barcelona, maar ook de beste discotheken. Maar je kunt net zo goed iets gaan drinken op een van de terrassen aan de gezellige pleintjes van Barcelona of in een van de talloze tapasbars. Cafés blijven tot laat in de nacht open.

Gerelateerde berichten

admin