Citytrip Barcelona — 10 augustus 2011
Citytrip naar het veelzijdige Barcelona

Het bruisende Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, trekt al jarenlang toeristen aan met zijn unieke combinatie van kunst en cultuur, strand en traditie. Het uitzicht de stad wordt in grote mate bepaald door de eigenzinnige gebouwen van architect Gaudí. Wandel door de nauwe straatje van de gotische buurt, watertand bij de traditionele gerechten, maar vooral: geniet van een citytrip naar Barcelona!

Zoals Barcelona bestaan er geen twee steden. De havenstad in de Spaanse regio Catalonië bruist van het leven. Veel toeristen komen er in de eerste plaats om de magnifieke modernistische bouwwerken van architect Gaudí te bewonderen. Denk maar aan het Parc Güell, Casa Milà en de kathedraal Sagrada Família, zijn onvoltooide meesterwerk.

Het hart van de stad wordt gevormd door de Rambla, de brede laan die recht door het centrum van Barcelona loopt. Iedereen die op citytrip gaat naar Barcelona, zal gegarandeerd een aantal keer langs deze wandelstraat met zijn vele straatartiesten passeren. Aan de ene kant van de Ramblas ligt het oude centrum van Barcelona, de Barri Gotic of gotische wijk, aan de andere kant de artiestenbuurt El Raval.

Zonnekloppen kan je aan het strand in de kleurrijke oude vissersbuurt Barceloneta. Ook ’s nachts houdt het leven in Barcelona niet op. Gaan tafelen in een uitstekende restaurantje, hapjes proeven in de tapasbars of je helemaal geven op de dansvloer? Barcelona staat garant voor een relaxte citytrip!

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is in de eerste plaats natuurlijk de stad van Gaudí. Met verbluffende bouwwerken als het Parc Guëll, het Casa Milà en de Sagrada Família heeft de modernistische meester-architect zeker zijn stempel op de stad gedrukt. Maar ook in de Barri Gotic, de oude gotische wijk, staat het ene schitterende gebouw naast het andere. Barcelona heeft buurten die ieder heel erg van elkaar verschillen en ook een totaal andere sfeer uitademen: Barceloneta, El Raval, … kortom, in deze stad valt heel wat te ontdekken.

Het weer in Barcelona

Barcelona wordt over het algemeen beschouwd als een erg zonnige stad, maar dit klopt helaas niet altijd. De Catalaanse stad kent inderdaad een zacht mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters, maar het kan er ook wel eens regenen.  De ideale periode voor een bezoek aan Barcelona is het voor- en het najaar, in de zomer vinden veel mensen het er te warm.

Gerelateerde berichten

Leen