Citytrip Barcelona — 31 mei 2011
Lekker op restaurant in Barcelona

Een culinair paradijs, die benaming mag je gerust op Barcelona plakken. De stad telt tal van uitstekende restaurants. Wie graag Catalaanse streekgerechten uitprobeert, zal hier ook niet op zijn honger blijven zitten. Bovendien is Barcelona een havenstad, en dat kan maar een ding betekenen: heerlijke visgerechten. En ook de traditie van de tapas, de heerlijke Spaanse hapjes, is hier natuurlijk gekend.

In Barcelona kan je zowel naar een chique restaurant gaan als naar een typisch Catalaans familierestaurantje. In beide gevallen zal je zelden bedrogen uitkomen. In Barcelona staat, net als in de rest van Spanje, vaak het nationale gerecht paella op het menu. Een aanrader! De paella die typisch is voor deze streek is arròs negre, dat bereid wordt met inkt.

Stap zeker ook eens een tapasbar binnen. Tapas zijn lekkere hapjes die je bij je drankje opgediend krijgt. Het aanbod in Barcelona is erg groot: calamares, gamba’s, patatas bravas, olijven, chorizo…om je vingers bij af te likken!

Als je van vis en zeevruchten houdt, moet je zeker eens uit gaan eten in de oude visserswijk Barceloneta. De visrestaurants die je hier aan de kust aantreft, schotelen je de heerlijkste verse schotels voor.

 

Gerelateerde berichten

Leen