Citytrip Barcelona — 10 augustus 2011
Shoppen in kleurrijk Barcelona

Naast de vele schitterende bezienswaardigheden, de zonnige terrasjes, de sfeervolle straatjes en het overheerlijke eten, is Barcelona ook een ideale stad om te shoppen. In de smalle straatjes van de oude wijken vind je tal van gezellige, aantrekkelijke winkeltjes. Maar je kan er net zo goed een groot warenhuis bezoeken of rondstruinen op een kleurrijke markt.

De belangrijkste winkelbuurt van Barcelona bevindt zich rond de Passeig de Gràcia. In dit gebied vind je de bekendste mode- en designwinkels van Spaanse, Catalaanse en internationale afkomst.

Verspreid doorheen de Barri Gòtic of gotische wijk liggen ontelbaar veel winkels, zowel kleine als grote. Hier kan je echt een paar uur zoet mee zijn. In de wijken Raval, el Born en Gracia moet je zijn voor de originele, eigenzinnige winkels met kunstwerken, antiek, mode en hebbedingetjes.

Aan het reusachtige plein Plaça de Catalunya liggen de grotere warenhuizen. Het bekendste warenhuis is El Corte Inglés. De typische toeristenwinkels aan de Ramblas verkopen vooral kitscherige souvenirs. Aan deze laan vind je ook de Mercat de la Boqueria, een grote overdekte markt met verse voedselwaren.

 

Gerelateerde berichten

Leen