Citytrip Londen — 18 februari 2008

Londen is een van de populairste bestemmingen in Europa. In de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk zul je je ogen uitkijken: musea van topkwaliteit, reusachtige stadsparken, monumentale gebouwen als het Palace of Westminster met de Big Ben, de markt in Camden Town, … Londen is de grootste stad van West-Europa en heeft zeven miljoen inwoners. Meer dan genoeg te beleven in deze sfeervolle metropool!

Wat is er te zien?

De Thames is de rivier die de stad Londen in twee deelt. Een wandeling op de oevers van de Thames in hartje Londen is zonder twijfel de moeite waard. In de buurt liggen het monumentale Palace of Westminster met de beroemde klokkentoren Big Ben.

Saint Paul’s Cathedral is de wereldberoemde kathedraal van Londen met zijn immense koepel en een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Londen.

Misschien kun je een ritje maken op The London Eye, het tweede grootste reuzenrad ter wereld, aan de oevers van de Thames. Een beter uitzicht over de Londense skyline kun je je niet voorstellen.

Londen is een echte museumstad. En wat nog beter nieuws is, de meeste musea zijn gewoon gratis! Musea die zeker een bezoek waard zijn, zijn de National Gallery met al haar beroemde schilderijen, Het Imperial War Museum over de oorlogen van de 20ste en 21ste eeuw, het National History Museum, het Victoria & Albert Museum, het Science Museum en het Tate Modern.

Ook het koningshuis neemt een belangrijke plaats in in Londen. Buckingham Palace is het wereldberoemde Britse Koninklijk Paleis. Je kunt er de wisseling van de wacht meemaken, een plechtige ceremonie.

Ten slotte is Londen ook de stad van de parken. Het grootste park van de stad is Hyde Park, bekend om zijn Speaker’ Corner waar elke zondagochtend mensen komen spreken voor al wie maar luisteren wilt. Meer in het centrum van de stad vind je St James’s Park met zijn prachtige meertje. Tuinliefhebbers moeten absoluut een bezoek brengen aan de Kew Gardens, de koninklijke botanische tuinen in Londen.

Culinair

De Engelsen mogen op culinair vlak dan wel een kwalijke reputatie hebben, de laatste jaren is de situatie er sterk op vooruit gegaan. De stad heeft een groot aantal sterrenrestaurants, maar wie het liever iets goedkoper heeft, heeft ook enorm veel mogelijkheden.

Londen is een stad waarin veel culturen samenwonen, en dat spiegelt zich ook af in het culinaire aanbod. Pakistaans, Grieks, Turks, Chinees, je vindt er werkelijk alles! Ook het aanbod aan fastfoodketens is overweldigend.

Vergeet zeker niet eens de typisch Engelse gerechten uit te proberen, zoals fish and chips (frieten met gefrituurde vis). Vettig, maar wel lekker!

Winkelen

Londen, het mekka voor de shopfanaten. Oxford Street is de drukste winkelstraat ter wereld. Je vindt er meer dan 300 winkels, vooral de bekende ketens en kledingmerken. Harrods is een reusachtig warenhuis met luxeartikelen, maar ook warenhuis Selfridges is zeker de moeite.

Camden Town is de alternatieve winkelwijk van Londen. Londenaars en toeristen komen naar hier voor de bekende Camden Market en de vele hippe winkeltjes.

Uitgaan

Het nachtleven in Londen is ronduit overweldigend. Je kunt er gaan feesten, maar ook een van de kwaliteitsvolle theaterstukken of musicals in West End, de theaterbuurt van Londen, gaan bekijken. Zoveel discotheken en nachtclubs als in Londen vind je in niet veel andere Europese steden.

En dan zijn er nog de Engelse pubs natuurlijk, waar je kunt genieten van een goede ‘pint’ bier. Londen heeft bijna 4000 pubs, keuze te over dus! Het enige nadeel is wel dat de pubs al om 11 à 12 uur ’s avonds hun deuren sluiten.

Gerelateerde berichten

admin