Citytrip Londen — 17 augustus 2011
Een citytrip naar levendig Londen

Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, is een van de populairste citytripbestemmingen in Europa. Het levendige Londen met de Big Ben, Buckingham Palace, Harrods en de rode dubbeldekbussen, spreekt tot de verbeelding van iedere toerist. Tel daarbij de prachtige musea, de leuke winkels en uitgaansgelegenheden en je weet dat Londen een citytrip van formaat is!

Londen is een topper van formaat voor een citytrip. Het is een stad die je werkelijk kan blijven bezoeken. Zelfs na een zoveelste bezoek zal je in de metropool nog nieuwe ontdekkingen doen.

De Britse hoofdstad heeft een heleboel boeiende musea, waaronder enkele van de beroemdste ter wereld. Veel van die musea zijn bovendien gratis. Daarnaast heeft Londen ook bezienswaardigheden die iedere toerist gezien zou moeten hebben. Denk maar aan de Tower of London, Buckingham Palace en St Paul’s Cathedral.

Wie graag winkelt, zal niet weten waar te beginnen. Langs de ene kant zijn er de traditionele luxewarenhuizen als Harrods, langs de andere kant de avontuurlijke buurten zoals Camden en de kleurrijke markten.Wie graag een stapje in de wereld zet, zal zich in Londen zeker thuisvoelen. Of je tijdens je citytrip nu graag doorzakt in een Engelse pub of uit de bol gaat in een nachtclub, in Londen behoort het allemaal tot de mogelijkheden.

Weer in Londen

Veel mensen denken dat het in Londen altijd regent, maar niets is minder waar. Het weer kan er inderdaad druilerig zijn, maar er zijn ieder  jaar ook heel wat zonnige dagen, zeker in de zomer. Maar ook bij slecht weer is er in Londen meer dan genoeg te doen. Je doet er dus goed aan het weerbericht er eens op na te slaan voor je op citytrip vertrekt. Op die manier kan je er perfect rekening mee houden.

Bezienswaardigheden in Londen

Londen heeft bekende bezienswaardigheden in overvloed, je zal er echt niet weten wat eerst te bezoeken.  Denk maar eens de meest bekende symbolen van de Britse hoofdstad: de Tower of London, Buckingham Palace, de Big Ben en de Tower Bridge. Tel daarbij de ontelbare parken, musea en de geweldige attracties en je zal merken dat aan de bezienswaardigheden in Londen gewoon  geen einde komt.

Gerelateerde berichten

Leen