Citytrip Londen — 17 augustus 2011
Aan tafel in Londen

Londen heeft lange tijd niet echt te boek gestaan als culinaire hoogvlieger, maar hier is de laatste jaren een verandering in gekomen. Je kan je er tegoed doen aan de traditionele Britse maaltijden, zoals fish & chips, English breakfast en afternoon tea, maar kan je evengoed genieten van een gastronomisch hoogstandje in een kwaliteitsrestaurant.

Fish & chips, de dikke frieten met gefrituurde vis, is een van de bekendst gerechten van Engeland. Ook het Engelse ontbijt, dat doorgaans geserveerd wordt met roerei, spek, worstjes, gebakken tomaat en champignons, is wereldberoemd. Veel van deze typische gerechten kan je in een pub eten. Een traditioneel gebruik is ook de afternoon tea, thee met een drankje. Ook zal je merken dat de Britten graag bier drinken.

Londen kent ontelbaar veel restaurants, van gezellige, eenvoudige restaurants tot gerenommeerde sterrenrestaurants en alles wat daartussen valt.  Londen  is een multiculturele stad, wat betekent dat bijna alle internationale keukens er wel vertegenwoordigd zijn. Vooral de Indiase restaurants, waar je de typische ‘curry’ kan proeven, zijn goed vertegenwoordigd, maar je vindt er evengoed Griekse, Turkse, Mexicaanse, Italiaanse en tal van andere restaurants.

Gerelateerde berichten

Leen