Citytrip Londen — 17 augustus 2011
Shoppen in Londen, winkelstad bij uitstek

Shoppen in Londen, dan denken veel mensen onmiddellijk aan het luxueuze warenhuis Harrods. Maar winkelen in deze wereldstad is meer dan dat. De bekendste winkelstraten, Oxford Street en Regent Street hebben ook heel wat in petto… om nog maar te zwijgen van hippe winkelbuurten als Camden Town met zijn kleurrijke markten. Londen, de winkelstad bij uitstek.

Harrods, het luxueuze warenhuis aan Bromton Road, is natuurlijk het winkelparadijs bij uitstek  in Londen. Het warenhuis telt meerdere verdiepingen met voeding, kleding en andere luxeartikelen. Een ander beroemd warenhuis, en iets goedkoper dan Harrods, is Selfridges. Ook hier kan je werkelijk alles vinden dat je in gedachten hebt.

Selfridges ligt aan Oxford Street, de bekendste winkelstraat van Londen. Hier zijn veel internationaal gekende winkelketens gevestigd. Ook in Regent Street, een zijstraat van Oxford Street,  kan je gerust een hele dag shoppen. Hier vind je onder meer ook Hamleys, de grootste speelgoedwinkel ter wereld.

Beroemd is ook de hippe buitenwijk Camden Town, waar het jonge volkje komt winkelen. Op de gigantische markten in Camden Market kan je allerlei leuke hebbedingetjes inslaan. Londen heeft trouwens een heleboel leuke markten, waaronder Borough Market, waar je terecht kan voor kwaliteitsvolle verse voedingswaren.

Gerelateerde berichten

Leen