Citytrip Barcelona — 16 mei 2008

Velen vergeten het wel eens, maar Barcelona heeft een aantal schitterende zandstranden. Die stranden vormen, samen met de nabijgelegen Olympische haven een magneet voor Barcelonezen en toeristen. Hier vind je een klein overzicht.

Nova Icària

Nova Icària is het strand dat het dichtst bij Port Olímpic, de Olympische haven, ligt. Deze brede strook met zijn ruwe gouden zand is altijd druk bezet. Aan het strand liggen drie leuke beachbars en op de promenade vind je twee populaire restaurants, Mango and Chiringuito de Moncho. Hier kun je heerlijke gerechten met vis en zeevruchten eten. Op dit strand kom je veel families met kinderen tegen.

Bogatell

Dit strand is twee keer groter dan het aanpalende Nova Icària. Achter het strand loopt een stenen promenade waarop joggers, rolschaatsers en fietsers zich uitleven. De verhoogde promenade houdt het geluid van het drukke verkeer tegen, waardoor je de indruk hebt mijlenver van de stad verwijderd te zijn. je vindt er geen strandbars, maar op de promenade liggen wel een paar restaurants.

Mar Bella

Een golfbreker scheidt Mar Bella van Bogatell. Op de golfbreker kun je kajaks, hobie cats en windsurfplanken huren. Een klein deel van het strand is in gebruik als naaktstrand. Dat stuk ligt verstopt achter een klein heuveltje, afgezet met bamboe.

Barceloneta

Barceloneta is met 1100 meter een van de grootste stranden in Barcelona, maar ook een van de oudste en meest traditionele. Toeristen komen het liefst naar dit strand. Vanuit het centrum van de stad kun je het strand dan ook perfect bereiken met het openbaar vervoer (bus of tram). Aan het strand ligt een houten wandelpad, waarlangs je verschillende eethuisjes vindt.

San Sebastià

San Sebastià ligt aan het eind van Barceloneta en is het strand dat het dichtst bij het stadscentrum ligt. Het is het oudste en meest traditionele strand van Barcelona. Bij de Barcelonezen zelf is dit strand het populairst. Met 1100 meter is het een van de grootste stranden van Barcelona.

Gerelateerde berichten

admin