Citytrip Barcelona — 16 mei 2008

Toeristen van overal ter wereld komen naar Barcelona om er de prachtige Gaudígebouwen te bewonderen, te winkelen en te genieten van de schitterende stranden. Maar dat is lang niet alles. Het nachtleven in Barcelona is bruisend en biedt voor ieder wel wat wils! Zo vind je er eender welk type nachtclub waar je naar op zoek gaat, maar ook gezellige tapasbars en bodega’s of wijnbars.

Barri Gòtic en Las Ramblas

Deze wijken zijn gelegen in het centrum van de stad. De atmosfeer van het middeleeuwse Spanje en de vele toeristen en nieuwkomers maken dit een ideale buurt om je avond mee te beginnen. In de gotische wijk liggen veel clubs, bars en pubs. De kwaliteit van de clubs en bars kan variëren en sommige zijn regelrechte ‘toeristenvallen’, maar dat neemt niet weg dat er ook echte pareltjes tussen zitten? Een aanrader is de bar ‘Bosque de los Fades’, gelegen op de Ramblas, vlakbij het wassenbeeldenmuseum.

Ga je in deze buurt uit, houd dan zeker je spullen in het oog. Laat je tas niet aan de achterkant van een stoel hangen en leg geen portefeuilles op tafel. In het centrum zijn de zakkenrollers erg actief.

Maremagnum

Dit winkelcentrum aan het water is het grootste van Barcelona. Zowel winkelfanaten als fuifbeesten komen hier aan hun trekken. Overdag is het leuk om van de Ramblas naar hier te wandelen, over de houten brug. ’s Nachts nemen de vele clubs, pubs en bars het over. Het aanbod is groot, van salsabars over technoclubs tot Ierse pubs. De prijzen liggen hier wel vrij hoog.

L’Eixample

L’Eixample is de buurt ten noorden van het stadscentrum. Het aanbod aan bars en clubs is hier erg groot, maar ze liggen wel verspreid. De beste vind je in het westelijke gedeelte. Je vindt er ook veel holebiclubs.

Port Olímpic

De Olympische haven is qua uitgaansleven min of meer te vergelijken met Maremagnum. Hier is het vooral leuk in het voorjaar en in de zomer, wanneer alle buitenterrassen open zijn. De prijzen liggen er ook vrij hoog. In deze buurt ligt ook het vermaarde Casino van Barcelona.

Uitgaansgelegenheden

Bars en pubs
Barcelona biedt een grote variëteit aan bars en pubs, voor alle smaken en alle budgetten. Sommige bars hebben een kleine dansvloer, bij andere kun je de heerlijkste tapas proeven, in nog andere kun je van live muziek genieten.

De meeste bars blijven open tot 2 à 3 uur ’s nachts, hoewel er ook zijn die tot 5 uur ’s morgens open blijven. veel bars en pubs hebben een buitenterras, waar je vaak iets meer moet betalen voor een drankje.

Gay pubs en bars
Al wandelend door l L’Eixample zul je zeker een aantal regenboogvlaggen tegenkomen. Deze buurt staat bekend als dé uitgaansbuurt voor holebi’s. Niet dat hetero’s niet welkom zijn, verre van! Wil je uitgaan in een verdraagzame én uitbundige sfeer? Dan is L’Eixample de place to be! De bars komen hier pas tot leven rond een uur of half één. Ga daarvoor dus gerust nog een hapje eten.

Clubs en discotheken
Barcelona is de Spaanse clubbingstad bij uitstek. Er wordt wel eens gezegd dat het weekend hier op donderdag begint. Barcelona heeft vooral een erg sterke house- en technoscene, wat jaarlijks tot uiting komt tijdens het wereldberoemde Sonarfestival. Maar ook rock-, metal-, hiphop-, Latin- en andere muziekliefhebbers zullen hier zeker aan hun trekken komen.

Gerelateerde berichten

admin