Citytrip Barcelona — 19 mei 2008

Barcelona bevindt zich op gebied van mode en design natuurlijk niet in dezelfde regionen als Parijs of Milaan, maar werkt toch als een magneet op iedereen die een beetje modebewust is. Van boeken tot juwelen over haute couture, designmeubels to cava en heerlijke specialiteiten, in Barcelona kun je je winkelplezier niet op.

De meeste gewone winkels vind je op de as die je van de waterkant over La Rambla naar de Placa de Catalunya leidt en zo omhoog loopt via de Passeig de Gracia. Op de Avinguda Diagonal kun je naar links afslaan. Het stuk tot aan de Placa de la Reina Maria Cristina ligt vol met plaatsen waar je je bankrekening in no time kunt laten leegroven.

De beste winkelgebieden in Barcelona zijn de Passeig de Gracia en de straten in het zuidwesten, waaronder de Bulevard Rosa net ten noorden van de Carrer d’Arago en een paar straten in de Barri Gòtic, waaronder de Carrer de la Portaferrissa, de Carrer de la Boqueria, de Carrer del Call, de Carrer de la Llibreteria, de Carrer de Ferran en de buurt rond het Placa de Sant Josep Oriol.

De wintersolden gaat officieel van start rond 10 januari, de zomersolden rond 5 juli. De grote warenhuizen als El Corte Inglés en winkelcentra als El Triangle zijn continue open van 9 à 10 uur ’s morgens tot 9 à 10 uur ’s avonds. Kleinere winkels sluiten meestal tussen 2 en 4 uur ’s middags hun deuren voor de siësta.

Warenhuizen

Het bekendste warenhuis is El Corte Inglés op de Placa de Catalunya, een echt Spaans instituut. In de buurt van het hoofdgebouw liggen meerdere kleine vestigingen.

Een ander warenhuis dat de moeite waard is, is de van oorsprong Franse FNAC. Hier kun je terecht voor cd’s, dvd’s, games en boeken. De winkel ligt in het grote shoppingcentrum l’Illa del Diagonal. Op het Place de Catalunya ligt nog een ander groot winkelcentrum, El Triangle. Ook hier vind je een FNAC, maar ook andere winkels als een Habitat.

Houd je van grote winkelcentra? Dan is het Centre Comercial de les Glories op de reusachtige rotonde met dezelfde naam misschien wel iets voor jou. Op een ruimte van maar liefst 250.000 m² in de oude Hispano Olivetti-fabriek vind je een groot aanbod aan bars, restaurants en winkels.

De liefhebbers van megawinkelcomplexen kregen er in 2001 nog eentje bij om van te watertanden. Het enorme Heron City, buiten het stadscentrum gelegen, heeft een enorm aanbod aan winkels, bioscopen, bars, restaurants en andere ontspanningsmogelijkheden.

Markten

Large Els Encants Vells, ook wel Fira de Bellcaire genoemd, is de grootste vlooienmarkt van Barcelona. De markt vindt iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag plaatsnaast het Placa de les Glòries Catalanes. Op deze markt kun je alles vinden en daarenboven nog eens echte koopjes doen.

In de Barri Gòtic, op de Placa de Sant Josep Oriol, vindt iedere donderdag en vrijdag een handwerkmarkt plaats, iedere donderdag op de Placa Nova een antiekmarkt en op zondagochtend een markt voor munt- en postzegelverzamelaars. In het westen van El Raval, vindt iedere zondag de Mercat de Sant Antoni (aan het gelijknamige metrostation) plaats. Hier vind je oude kaarten, stempels, boeken en kaarten.

Gerelateerde berichten

admin