Citytrip Barcelona — 27 mei 2008

De Sagrada Família en het Parc Guëll kennen we allemaal natuurlijk. Maar wist je dat Barcelona ook een hoop boeiende musea telt?

Fundació Miró

Joan Miró, zelf een artiest, schonk dit museum aan zijn geboortestad. Het is een van de mooiste tentoonstellingsruimtes voor moderne kunst in Barcelona. De collectie is gehuisvest in een wit, fris gebouw, dat ontworpen werd door Josep Lluís Sert en opengesteld in 1975. In 1988 voegde Jaume Freixa, een van Serts leerlingen, een aanbouw toe.
Wie het museum bezoekt, moet zeker Alexander Calders kwikfontein bezichtigen.
Het graf van Miró vind je op de begraafplaats op de zuidelijke hellingen van Montjuïc.

Locatie: Park van Montjuïc
Toegangsprijs: 8 euro.
Open: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 19 uur, donderdag van 10 uur tot 9.30 uur, zondag van 10 uur tot 2.30 uur.

Casa-Museu Gaudí

Dit roze, sprookjesachtige huisje werd van 1906 tot 1926 door Gaudí en zijn nicht bewoond. Vandaag is het ingericht als een museum, dat heel wat door Gaudí ontworpen meubilair, decoratiestukken, tekeningen, portretten en bustes huisvest.

Locatie: Parc Guëll
Prijs : 3 euro.
Open: April-september dagelijks van 10 uur tot 20 uur. Oktober-maart dagelijks van 10 uur tot 18 uur.

Museu Picasso

De collectie van dit museum is niet bijzonder uitgebreid of spectaculair, maar omvat wel een belangrijk deel van Picasso’s vroege werken. Tentoongesteld zijn onder andere kindertekeningen, foto’s uit de roze en blauwe periodes en de bekende kubistische variaties op Velázquez’ Las Meninas.

Adres: Carrer Montcada 15-19
Prijs : 9 euro. Gratis elke eerste zondag van de maand.
Open: dinsdag-zaterdag van 10 uur tot 20 uur, zondag van 10 uur tot 15 uur.

Palau de la Música Catalana

Het muziekpaleis van Barcelona is met zijn kleuren- en vormenpracht een van de bijzonderste concertzalen ter wereld. Het gebouw is in elk opzicht een flamboyante krachttoer, van de polychrome keramische ticketloketten aan de Carrer de Sant Pere Més Alt tot de op grote hoogte aangebrachte bustes van Palestrina, Bach, Beethoven en Wagner. Het werd in 1908 ontworpen door Lluís Domènech i Montaner en wordt vandaag beschouwd als het paradepaardje van de Barcelonese modernistische architectuur.

Adres: Sant Francesc de Paula 2
Prijs : 10 euro
Open : iedere dag van 10 uur tot 15.30 uur, augustus tot 18.00 uur

Barbier-Mueller Museum voor Precolumbiaanse Kunst

Dit is het enige museum in Europa dat uitsluitend gewijd is aan de kunst van Precolumbiaanse culturen. Het is gehuisvest in een klein en intiem gotisch paleis.

Het museum geeft een uitstekend idee van de culturele rijkdom van de oorspronkelijke Amerikaanse beschavingen en bezit ongeveer 100 objecten, gaande van houten en stenen sculpturen tot aardewerk en wandtapijten. De stukken uit deze collectie worden vaak gebruikt op internationale tentoonstellingen en voor prestigieuze publicaties.

De collectie is opgebouwd rond de verschillende bevolkingsgroepen die Midden- en Zuid-Amerika bewoonden voordat de Spanjaarden het continent ontdekten. Zo zijn onder meer de Olmeken, Azteken, Maya’s, Chavín, Mochica en Inca’s vertegenwoordigd.

Locatie: Montcada 14, tegenover het Museu Picasso
Open: maandag-vrijdag van 11 uur tot 19 uur, zaterdag van 10 uur tot 19 uur, op zon- en feestdagen van 10 uur tot 15 uur.
Prijs: 3 euro (basistarief), 1,5 euro (reductietarief), 2 euro (groepstarief), gratis (-16 jaar).

Gerelateerde berichten

admin