Citytrip Londen — 02 juni 2008

De meeste winkels in Londen sluiten hun deuren op dagen als Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, paasmaandag, de Dag van de Arbeid, eerste en tweede kerstdag. Maar doordat Londen zo multicultureel is zul je altijd nog wel winkels vinden die open zijn.

Londen kent oneindig veel evenementen en festivals. Een van de meest spectaculaire vieringen is Oudejaarsavond met het straatfeest op Trafalgar Square, gevolgd door de New Year’s Day Parade de volgende dag. Op Vette dinsdag worden er pannenkoekenraces gehouden in Covent Garden. Begin mei nemen de serieuzere lopers deel aan de London Marathon.

In de laatste week van mei is het weer tijd voor de Chelsea Flower Show. Trooping the Colour, de verjaardagsparade voor de koningin, wordt in juni gehouden. In dezelfde maand loopt Wimbledon twee weken lang en is het tijd voor de London Pride, het grootste holebi-evenement van Europa.

In augustus neemt het kleurrijke Notting Hill Carnival de straten van West End in, hoewel er ook een kleiner feest is in Hyde Park. in september openen 500 gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn hun deuren voor het publiek tijdens het Open House Weekend. Tijdens het Thames Festival wordt hulde gebracht aan de rivier die door de stad stroomt.
Als het weer kouder wordt, is er weer minder te beleven in de Britse hoofdstad. tijdens Guy Fawkes Night worden er overal in de stad vreugdevuren aangestoken.

Aantal evenementen

In Londen is het hele jaar door wel iets te beleven. Hier vind je alvast en kleine kalender

London Parade (1 januari)
New Year’s Day
Oxford and Cambridge Boat Race (maart-april)
Twee ploegen van de universiteiten Oxford en Cambridge nemen het in een roeiwedstrijd op de Thames tegen elkaar op. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1829.
Oxford/ Cambridge University Boat Race (maart- april)
London Marathon (april)
Net zoals iedere zichzelf respecterende wereldstad, heeft ook Londen een eigen marathon. De London Marathon is een enorm evenement waar maar liefst 30.000 deelnemers aan meedoen.
Grand National (april)
FA Cup Final (mei)
Chelsea Flower Show (mei)
De Chelsea Flower Show is de beroemdste tuinshow van Chelsea, die vijf dagen lang plaatsvindt in de Royal Hospital Chelsea.
FA Cup (mei)
Trooping Of The Colour
Wimbledon (juni)
Een van de vier grandslamtoernoois in het tennis en misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende.
London Pride (juni)
Henley Royal Regatta (juni)
Glastonbury Festival (juni)
The Proms (juli)
Groot concertevenement in de Royal Albert Hall met een mix van klassieke en moderne muziek.
Cowes Week (juli)
Notting Hill Carnival (eind augustus)
Notting Hill Carnival is het kleurrijke carnavalsfeest van de wijk Notting Hill. De indrukwekkende kilometerlange stoet is het hoogtepunt van dit feest met Latijns-Amerikaanse invloeden.
Thames Festival (september)
London Open House (september)
Guy Fawkes Night (november)
Lord Mayor’s Show (november)

Gerelateerde berichten

admin