Citytrip Londen — 06 juni 2008

Londen is wereldberoemd voor zijn winkelgebieden en winkels. Ben jij eens shoppingfanaat die binnenkort naar Londen gaat? Hier vind je een lijst met de locaties die je zeker niet mag missen!

Charing Cross Road

Charing Cross Road loopt van Trafalgar Square tot St Giles’Circus en staat vooral bekend om de vele boekenwinkels die zich in allerlei onderwerpen specialiseren. Van de vele tweedehands boekenwinkels in deze buurt zijn Comic Showcase en Murder One Books zeker een bezoek waard. Iets verder ligt Denmark Street met zijn vele muziekwinkels en de legendarische concertzaal London Astoria.

Chinatown

Chinatown is de niet-officiële naam van de buurt rond Gerrard Street, juist onder Soho in de drie blokken rond Leicester Square en Shaftesbury Avenue. In deze kleine buurt liggen Chinese restaurants, Chinese supermarkten en souvenirwinkeltjes.

Tijdens Chinese feesten als het Chinese Nieuwjaar zijn de straten kwistig versierd met vlaggen en lantaarns. Duizenden Londense Chinezen zakken af naar Chinatown om er aan leeuwen- en drakendansen deel te nemen en voetzoekers af te steken.

Commercial Street

Commercial Street maakt deel uit van de binnenste ring van Londen en vormt een soort grens tussen de welgestelde stad en het armere East End. De trekpleister in deze buurt is de Spitalfields Market, een grote overdekte markt met voedsel en antiek.

Covent Garden

Covent Garden is een van de belangrijkste winkel- en entertainmentgebieden in Londen. Hier moet je zijn voor de uitmuntende restaurants en de grote modemerken. Dat Covent Garden veel toeristen aantrekt, hoeft niet gezegd te worden. Reeds in de 17de eeuw stond hier een markt waar gewassen van over de hele wereld verkocht werden. In de jaren’60 was Covent Garden Market de belangrijkste markt voor groenten en fruit in Londen.

Hamleys

Hamleys is een van de grootste en beroemdste speelgoedwinkels ter wereld. De gigantische winkel ligt op een van de drukste winkelstraten van Londen, Regent Street. Maar liefst zes enorme verdiepingen zijn volgestouwd met duizenden speeltjes en spellen. De winkel werd in 1760 gesticht door William Hamley. Maar pas in 1881 openden de kleinzonen van Hamley het filiaal op Regent Street.

Harrods

Verspreid over zeven verdiepingen en een reusachtige oppervlakte beslaand is Harrods een van de beroemdste warenhuizen ter wereld. Harrods geniet al meer tientallen jaren een onovertroffen reputatie op vlak van kwaliteit en kwantiteit. De winkel verkoopt alles, van exotisch voedsel tot exclusieve designkleding. Het motto van Harrods is niet voor niets; “Omnia Omnibus Ubique.” Dat betekent “Alle dingen voor alle mensen, overal.”

Harrods werd in 1835 opgericht door Charles Henry Harrod, een thee- en kruidenhandelaar. De eerste winkel was in Stepney in de East End, maar in 1949 verhuisde de winkel naar de huidige locatie.

Oxford Street

In het hart van het drukste winkelgebied in het centrum van Londen ligt Oxford Street, die van Marble Arch tot het St Giles’Circus loopt. 500 jaar lang tot het einde van de 18de eeuw, stond Oxford Street bekend als Tyburn Street, een naam die de harten van de veroordeelde misdadigers met schrik vulde. Het was de laatste weg die de ter dood veroordeelden aflegden tot aan de galg van Newgate Prison. Op de straat liggen een aantal bekende warenhuizen, waaronde Selfridges, Marks and Spencer en WH Smith.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is Londens antwoord op New Yorks Time Square. Het met lichtreclames, druk verkeer en allerhande geluiden omgeven pleintje is een populaire ontmoetingsplaats. De Trocadero is een entertainmentcomplex met tal van videospelletjes, bioscoopzalen , bowlingbanen en andere ontspanningsmogelijkheden. Vlakbij Piccadilly Circus ligt Leicester Square, het filmmekka van Londen.

Portobello Road

Een van de populairste toeristenattracties in Londen is Portobello Market, bekend voor zijn antiek en tweedehands spulletjes. Als sinds het Victoriaanse tijdperk is de buurt een handelscentrum. De gebouwen hier zijn dan ook in Victoriaanse stijl opgetrokken. Vandaag is Portobello een bruisende buurt met een kosmopolitische mix van culturen en een groot aanbod van verschillende keukens.

Soho

Tussen Piccadilly Circus, Oxford Street, Regent Street en Charing Cross Road liggen Soho en Chinatown. Soho is altijd al een controversiële buurt geweest. Louche stripbars liggen er naast dure designwinkels. Een buurt met veel gezichten dus. Toch is het vrij veilig om er ’s avonds rond te hangen. Soho is ook de holebibuurt bij uitstek in Londen.

Tottenham Court Road

Tottenham Court Road, die ten zuiden van Euston Road ligt en Charing Cross Road en Oxford Street kruist , herbergt veel elektronicawinkeltjes, maar ook ketens als Heals en Habitat.

Gerelateerde berichten

admin