Citytrip Londen — 09 juni 2008

Londen staat op gebied van winkelmogelijkheden op hetzelfde niveau als Parijs of New York. Bezoekers van de Britse hoofdstad worden vaak overdonderd door het reusachtige aanbod. Toch is er aan al dat winkelplezier ook een minder prettig kantje. Londense winkels vertonen de neiging net dat tikje meer te vragen dan hun overzeese tegenhangers.

Dat de prijzen van bepaalde goederen (cd’s, elektrische goederen en kledij) er hoger zijn dan elders valt nog enigszins te begrijpen. Maar als je goed rondneust vallen er toch nog genoeg koopjes te doen! Veel winkels houden op verschillende tijdstippen van het jaar koopjes.

Bekende internationale en Britse merken vind je in de belangrijke Londense winkelbuurten als Oxford Street en Regent Street. Knightsbridge staat bekend als de buurt waar je nog meer luxegoederen kunt kopen. Iedereen die naar specifieke producten op zoek is, zou een bezoek moeten brengen aan Covent Garden.

Wie veel geld te spenderen heeft, kan ook eens over New Bond Street lopen. Ook daar vind je een aantal van de meest exclusieve winkels van Groot-Brittannië.

Voor goedkope elektronische goederen is Tottenham Court Road een must, terwijl Hatton Garden de plaats is voor uurwerken en juwelen.

Waar vind je wat?

Warenhuizen: liggen vooral op Oxford Street, hoewel er op Knightsbridge twee van de populairste liggen: Harrods en Harvey Nichols.
Merkwinkels/outlets: een groot aantal van deze winkels ligt in de buurt rond Regent Street.
Designerwinkels: vooral rond Old en New Bond Street en Sloane Street.
Onafhankelijke en kleinere modewinkels en boetieks: liggen op de straten rond Covent Garden, met een groeiend aantal winkels rond Carnaby Street.
Traditionele Britse kledij: vind je rond Piccadilly, voornamelijk op Jermyn Street en Savile Row.
Muziekwinkels: alle megawinkels zijn gevestigd in het centrum van Londen, maar als je op zoek bent naar zeldzame exemplaren, vinyl en 12 inch-singles, dan is Soho met zijn onafhankelijke winkeltjes de place to be.
Boekenwinkels: Grote boekenwinkels als Waterstone’s en Borders zijn in heel Londen goed vertegenwoordigd, andere goede winkels liggen op Charing Cross Road en rond Covent Garden.
Juwelen: dure juwelen vind je vooral op Bond Street. Maar voor een uitgebreide keuze ga je best naar Hatton Garden (vlakbij Farringdon), waar je een aantal gerenommeerde juweliers terugvindt.

Gerelateerde berichten

admin