Citytrip Rome — 10 juni 2008

Met designerwinkels en warenhuizen verspreid over de hele stad is Rome een hemel op aarde voor shoppers. Rome is al meer dan 2000 jaar een kosmopolitische en bruisende hoofdstad. De vele culturen die nu samenwonen in de Italiaanse hoofdstad maakt de vele winkelmogelijkheden nog aantrekkelijker. Dit overzicht van de voornaamste winkelbuurten wijst je alvast de weg!

Piazza di Spagna – Spaanse trappen – Via dei Condotti

De Via dei Condotti is een van de meest weelderige straten in Rome en een van de beste winkelstraten. Op de Via dei Condotti vind je winkels van Italiaanse topontwerpers als Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana, Gucci en andere bekende namen. Vroeger werd hier zelfs geld gevraagd om de winkels alleen maar te betreden.

Via del Corso

Een drukke voetgangersstraat die van het Piazza del Popolo tot aan het Piazza Venezia loopt. De Via del Corso is zowel bij de Romeinen zelf als bij de toeristen erg populair. Hier vind je onder meer de Ferrari- en de Swarovskiwinkel.

Trastevere

Trastevere betekent letterlijk ‘aan de overkant van de Tiber’. Dit zou genoeg moeten zeggen over de ligging van deze buurt. Loop verloren in de vele kronkelende straatjes en breng een bezoek aan de voedselmarkt op het Piazza San Cosimato. Dit is een uitgelezen kans om de lokale bevolking te zien onderhandelen met verkopers.

Viale Marconi en Porta Portese

Viale Marconi is erg goed om te winkelen en is vooral erg in trek bij de jonge, trendy Romeinen. Net buiten het centrum kun je met metrolijn B Marconi bereiken. Het ligt op ongeveer een kwartiertje van het stadscentrum.

Porta Portese

Porta Portese is de beroemde Romeinse rommelmarkt die iedere zondag plaatsvindt van 8 uur ’s morgens tot 2 uur ’s middags.

Piazza Vittorio

Op het Piazza Vittorio vindt elke dag een voedselmarkt plaats met een grote verscheidenheid aan verse producten, fruit, vlees en vis. De verkopers hier komen uit alle hoeken van de wereld.

Piazza Navona – Via del Governo Vecchio

Het Piazza Navona is de place to be voor kunstliefhebbers. Op de straten rond dit pleintje liggen tal van kunstgalerijen en antiekwinkels.

Gerelateerde berichten

admin