Citytrip Londen — 10 juni 2008

Londen is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken. Slechts een handvol attracties sluiten of zijn minder lang open in de winter. De beste kans op mooi weer maak je in het hartje van de zomer, met andere woorden in juli en augustus.

Veel mensen die in Londen wonen zullen beamen dat de opwarming van de aarde het legendarische wisselvallige weer waar de stad zo bekend om was lichtjes gewijzigd heeft. Vroeger klaagde men over de frequente, onvoorziene regenbuien, maar tegenwoordig worden die steeds vaker vervangen door zonneschijn en droge hitte.

De voorbije zomers heeft Londen vaak recordtemperaturen gekend tot boven 30°C. Ook de najaren waren vrij warm. Londen is niet erg goed uitgerust om met zo’n hitte om te gaan.

Toch tonen statistieken nog niet echt iets abnormaals aan. De gemiddelde maximumtemperatuur voor juli, de warmste maand, bedraagt slechts 23°C. In de lente en de herfst zakken die temperaturen tussen 13 en 17°C. In de winter bedraagt de gemiddelde dagelijkse maximumtemperatuur 8°C, de gemiddelde nachttemperatuur 2°C.

Hoewel het de laatste jaren verschillende keren gesneeuwd heeft, vriest het maar zelden in Londen. Weerkenners voorspellen op lange termijn drogere zomers, nattere en stomachtige winters en meer modderstromen.

Gerelateerde berichten

admin