Citytrip Praag — 10 juni 2008

Praag is een van de mooiste steden van Oost- en Centraal-Europa. Lees hier wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn die bijdragen tot de uniciteit van de Tsjechische hoofdstad.

Karelsbrug

De Karelsbrug of ‘Karlov Most’ is de verbinding tussen de oude stad van Praag (Staré Mesto) en de nieuwe (Nové Mesto). De brug is gedecoreerd met 18de-eeuwse beelden. Het is een populaire plek waar zowel de locals als de toeristen komen en souvenirverkopers gouden zaakjes doen.

Praagse burcht

De Praagse burcht en de ‘Rots van de burcht’ of Hradcany is een van de grootste burchtcomplexen ter wereld. Prachtige tuinen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad, kunstgalerijen en kerken, in de Praagse burcht kun je gerust een paar uur doorbrengen. Breng zeker een bezoek aan het Strahovklooster en probeer de wisseling van de wacht mee te maken.

Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal in Praag is een indrukwekkende structuur bij de Praagse Burcht. Deze gotische kathedraal heeft een magnifiek roosvenster en glas-in-lood van de beroemde Tsjechische art nouveau-kunstenaar Alfons Mucha.

Astronomische klok op het oude stadsplein

De astronomische klok aan het oude stadhuis is een van de populairste bezienswaardigheden in Praag. De originele delen van de klok dateren van de 15de eeuw, maar de klok is doorheen de eeuwen verschillende keren vernieuwd. Uit de klok komen om het uur figuurtjes te voorschijn. Wil je graag een goed zicht hebben ga er dan vroeg genoeg staan.

Gemeenschapshuis

Het Gemeenschapshuis is een van de bekendste gebouwen in Praag. Aan dit gebouw in art nouveau-stijl, dat een concertzaal huisvest, hebben toonaangevende Tsjechische artiesten meegewerkt. In de Smetanahal treedt het Praags Symfonisch Orkest op.

Oude Joodse Begraafplaats

De Oude Joodse Begraafplaats in de Joodse wijk van Praag zal zeker beklijven. Op deze plek liggen de stoffelijke overschotten van de inwoners van de Joodse wijk over een periode van meer dan drie eeuwen begraven.

Jeruzalemsynagoge

Praag telt meerdere mooie synagogen, maar deze pikken we eruit omwille van zijn gedetailleerde afwerking en schitterende kleuren. De synagoge, gebouwd in 1906, ligt in de nieuwe stad van Praag (Nové Mesto).

Dansende Huis

Het Dansende Huis staat ook wel bekend onder de naam ‘Fred en Ginger’. Het gebouw stelt een dansend koppel voor, maar bewaart zijn functionaliteit. Het innovatieve ontwerp van het gebouw maakt dat toeristen het graag op foto vastleggen.

Observatorium op de Petrinheuvel

Vanaf de grond lijkt de Petrintoren niet veel om het lijf te hebben, maar als je je aan de beklimming waagt, word je getrakteerd op een van de meest verbluffende uitzichten over de stad.

Gerelateerde berichten

admin