Citytrip Praag — 13 juni 2008

Praag heeft verschillende buurten, die ieder hun eigen karakter hebben. Hier vind je de belangrijkste buurten.

1. Oude stad van Praag (Staré Mesto)

In de oude stad van Praag, lokaal bekend als Staré Mesto, voelen toeristen, romantici, geschiedenisfanaten en shoppers zich het best op hun plaats. Hier vind je het oude stadhuis van Praag, het Oudestadsplein en natuurlijk de beroemde astrologische klok. Musea, kerken en natuurlijk de Karelsbrug zijn makkelijk bereikbaar vanuit de Staré Mesto.

2. Malá Strana (‘Kleine Zijde’)

Vanuit de oude stad kun je de Karelsbrug oversteken naar de buurt Mala Strana. Hier vind je onder meer de John Lennon-muur, de Sint-Nicolaaskerk,het Lobkowiczpaleis, het Kampamuseum en het Vojanpark. In deze buurt liggen ook een paar van Praags beste restaurants.

3. Josefov (Joodse buurt)

Josefov maakt deel uit van de Staré Mesto, maar heeft een geheel eigen geschiedenis. Doordat de bevolking van de Joodse wijk gedurende de laatste eeuw verhuisde, heeft Josefov veel veranderingen ondergaan. Bezoekers kunnen wel nog steeds de Oude Joodse Begraafplaats, de Oud-Nieuwsynagoge, het standbeeld van Franz Kafka en het Museum van Decoratieve Kunsten bezoeken.

4. Hradcany (kasteeldistrict)

Hradcany is de buurt van de Praagse Burcht, maar ook een hoop andere bezienswaardigheden zoals de Sint-Vituskathedraal, het Strahovklooster en het huis van de Tsjechische beeldhouwer Frantisek Bilek.

5. Nové Mesto (nieuwe stad)

De Nové Mesto in Praag is een goede buurt om te winkelen. In deze buurt liggen onder andere het Wenceslasplein, het opvallende ‘Dansende Huis’ en verschillende musea, waaronder het Nationaal Museum.

6. Zizkov

Zizkov was traditioneel de Romabuurt, maar is nu ook uit toeristisch oogpunt een aanrader. Van Zizkov wordt immers gezegd dat het in verhouding tot het aantal inwoners het grootste aantal bars en cafés heeft. In deze buurt ligt de televisietoren van Zizkov, het hoogste gebouw van Tsjechië.

7. Vinohrady

Ook Vinohrady is erg populair bij buitenlandse bezoekers. Het is een van de mooiste buurten in Praag om in te wonen. In Vinohrady lag ooit een grote wijngaard. Wandel door de buurt, ga er een hapje eten of ga er dansen tot in de vroege uurtjes.

8. Smichov

In de buurt Smichov vind je twee grote winkelcentra, bioscoopzalen en ander winkel- en entertainmentcomplexen. Bierliefhebbers kunnen er deelnemen aan een rondleiding door het Staropramen-bezoekerscentrum.

9. Dejvice

Dejvice is een van de meest klassevolle buurten in Praag. Het biedt plaats aan verschillende ambassades, de voormalige residentie van schrijver Vaclav Havel en de woningen van een paar van de rijkste inwoners van Praag.

10. Vrsovice

Vrsovice is een buurt vol parken, appartementen, bars, pubs, cafés en restaurants.

Gerelateerde berichten

admin