Citytrip Rome — 13 juni 2008

Voor culinaire liefhebbers is Rome een geweldige stad. Helaas is de Italiaanse hoofdstad ook erg duur, dus als je niet uitkijkt, is je eetbudget in een mum van tijd op. Toch kun je ook met weinig geld rondkomen, als je de geheimpjes kent tenminste…

1. Drink koffie en eet je ontbijt al staande. Dat zal je veel minder kosten dan je neerzetten in een café. Je op een terras zetten zal nog meer kosten.

2. Sla eten in op de marktjes of in de alimentari (voedingswinkels) en picknick zoveel mogelijk. Je zult een hoop geld besparen door minstens twee keer per dag voor je eigen maaltijden te zorgen. Wees wel voorzichtig met vergankelijk voedsel, zeker als je geen koelkast hebt op je hotelkamer.

3. Ga lunchen in een wijnbar in plaats van een trattoria of restaurant. Veel wijnbars hebben een uitstekend aanbod van broodjes, vleeswaren en eenvoudige schotels zonder dat je er veel voor moet betalen.

4. Een stuk pizza kan je op elke straathoek wel kopen. Het is een goedkoop alternatief voor de lunch of het diner.

5. Vermijd het Amerikaanse fastfood. In Rome hanteren de fastfoodketens hogere prijzen dan in andere landen. En heeft er nu zin in hamburger en frietjes als je de geweldige Italiaanse keuken kunt ontdekken?

6. Maak van je lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Het lunchmenu in restaurants is vaak veel goedkoper dan het diner, ook als het min of meer dezelfde maaltijden bevat.

7. Eet ijs. Het beroemde Italiaanse ijs is alomtegenwoordig en is verkrijgbaar in een oneindig aantal smaken. Vraag de locals naar hun favoriete ‘gelaterie’ of kies er een die aangeraden wordt in je reisgids.

8. Ga niets eten in de buurt van toeristische trekpleisters, maar probeer een restaurantje te vinden dat vol zit met locals. De inwoners van een stad weten vaak waar je het beste voedsel kunt vinden.

Gerelateerde berichten

admin