Citytrip Istanbul — 13 juni 2008

De beste periodes van het jaar voor een citytrip naar Istanbul zijn van april tot juni en van september tot oktober, dus eigenlijk het voorjaar en het najaar. Tijdens deze maanden liggen de temperaturen overdag tussen 16°C en 25°C. De vochtigheidsgraad is dan ook nog goed te doen. Daarbij komt nog dat de stad in de zomer echt overspoeld wordt door massa’s toeristen. In de wintermaanden (van november tot februari) valt er het meeste regen.

Weer

Turkije heeft zeven klimaatregio’s. Istanbul ligt in de regio Marmara, waartoe ook Thracië en Edirne behoren. Dat is een landelijk gebied met golvend steppeland en lage heuvels met een gemiddelde jaarlijkse regenval van 668mm. De meeste regen valt van november tot februari (gemiddeld 80-100 mm per maand). Juli en augustus kennen het minste regenval.
De vochtigheidsgraad volgt hetzelfde patroon, met de laagst vochtigheid (lager dan 30%) in juli, augustus en september en de hoogste (meer dan 60%) in december en januari.

De temperaturen in juli en augustus pieken rond 30°C, met minimumtemperaturen rond 20°C. In december en januari zakken de temperaturen tot 2°C en zelfs lager. De maximumtemperaturen bevinden zich dan rond 9°C. April, mei, september en oktober zijn de beste periodes voor een bezoek. De maximumtemperaturen variëren dan van 16°C tot 25°C, de minimumtemperaturen van 9°C tot 18°C.

Gerelateerde berichten

admin