Citytrip Istanbul — 11 augustus 2011
Citytrip naar het magische Istanbul

Istanbul, dat  is de legendarische Turkse stad op de grens tussen Europa en Azië. Een magische stad met  een geschiedenis van 2500 jaar en indrukwekkende, eeuwenoude gebouwen. Het levendige Istanbul is een stad vol tegenstellingen: oud en nieuw gaan er hand in hand. Istanbul is echt een stad die je ooit in je leven gezien moet hebben.

Istanbul ligt aan de Bosporus, een zeestraat die het Aziatische en het Europese continent van elkaar scheidt. Istanbul is echt een stad van twee werelden: tegelijkertijd oosters en mysterieus en westers en modern. De miljoenenstad bruist van het leven.

Eeuwenlang behoort Istanbul al tot de grootste en meest imposante steden op aarde. De stad bestaat uit verschillende wijken, die ieder een eigen sfeer uitademen. De bekendste wijk is Sultanahmet, waar je wereldberoemde gebouwen als de Hagia Sofia, de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis terugvindt.

Naast de vele bezienswaardigheden, is Istanbul ook een echte shoppingstad. Op de Grand Bazaar, de grote markt van Istanbul, moet je beslist geweest zijn. Dit is een van de grootste overdekte markten ter wereld. Je zal er zeker een souvenir vinden!

Istanbul is de party capital van Turkije, ieder vindt er wel iets naar zijn gading voor een leuk avondje uit. En honger zal je er zeker ook niet lijden, er zijn ontelbaar veel en gevarieerde eetgelegenheden, waar je voor een betaalbare prijs de meest heerlijke maaltijden voorgeschoteld krijgt.

Weer in Istanbul

Istanbul kent een eerder gematigd klimaat, met warme en vochtige zomers en koele, regenachtige winters. In juli en augustus, de warmste zomermaanden, bedragen de gemiddelde maxima zo’n 31°C. In de koudste wintermaanden schommelen de gemiddelde maximumtemperaturen rond 10°C. In de zomers valt er niet zoveel regen, maar in de wintermaanden kan er wel eens een regenbui vallen. Het wordt er dus ook in de winter niet heel koud, maar af en toe een sneeuwbui behoort wel tot de mogelijkheden.

Bezienswaardigheden Istanbul

Istanbul kent een boeiende geschiedenis van 2500 jaar, en deze heeft zijn sporen nagelaten. Doorheen heel de stad vind je indrukwekkende, eeuwenoude gebouwen. Denk maar aan de Aya Sofia, de Blauwe Moskee, het Topkapipaleis, de Süleymaniye Moskee en de Basilica Cisterne. Istanbul is een miljoenenstad, die bestaat uit verschillende sfeervolle wijken. Bovendien is de stad idyllisch gelegen aan de Bosporus, ook aan de oevers van deze zeestraat zal je veel bezienswaardigheden kunnen bewonderen.

Gerelateerde berichten

Leen