Citytrip Istanbul — 11 augustus 2011
Heerlijk eten en drinken in Istanbul

Wie op citytrip graag ook culinair geniet, zal zich in Istanbul in een  paradijs wagen. Istanbul is door de eeuwen heen steeds een kruispunt van culturen geweest, en dat uit zich nog steeds in de lokale keuken. Bovendien ligt Istanbul aan de zee, wat maakt dat er in heel wat restaurants heerlijke verse vis en zeevruchten op het menu staan.

Specialiteiten die specifiek zijn voor Turkije zijn onder andere baklava (gebakjes van bladerdeeg met noten), bebek (blokjes amandeldeeg), pastirma (gedroogd vlees met knoflook) en simit (een soort bagel).

Voor een snelle hap kan je steeds je toevlucht zoeken tot een döner kebab, het bekendste Turkse fastfood. Probeer zeker ook eens het lokale ijs, dondurma, dat veel stroperiger is dan het ijs dat wij gewoon zijn. De nationale drank van Turkije is natuurlijk thee.  Breng zeker eens een bezoek aan een traditioneel theehuis!

Over het algemeen is uit eten gaan in Istanbul nog erg goedkoop. Dat iet alleen, het aanbod is ook erg gevarieerd en uitgebreid. In veel restaurants staat verse vis op het menu.

Gerelateerde berichten

Leen