Citytrip Istanbul — 11 augustus 2011
Shoppen in winkelparadijs Istanbul

Istanbul is ontstaan uit een handelspunt dat Europa verbond met de Chinese Zijderoute en is eeuwen later nog niets van haar kracht als winkelstad verloren. Naast de traditionele bazaars, met als hoogtepunt de Grand Bazaar, vind je er ook moderne, westerse winkelbuurten waarin je kan rondstruinen op zoek naar de laatste mode.

Ben je in Istanbul, dan moet je gewoon de Grand Bazaar vereren met een bezoekje. De Grand Bazaar is een van de grootste overdekte markten ter wereld. In de 58 straten vind je in totaal meer dan 6000 winkeltjes die echt alles aanbieden, van voeding over kleding tot leuke snuisterijen.

In de wijk Eminönü vind je ook de Egyptische Bazaar of Kruidenbazaar. Trek er zeker eens heen want het is een hele belevenis. Je zal er bergen specerijen, kruiden, Turks fruit, gedroogde vruchten en kaas aantreffen. Wil je op een van de bazaars iets kopen, onderhandel dan over de prijs.

De drukste winkelstraat van Istanbul is de Istiklal Caddesi. Daar moet je heen trekken als je op zoek bent naar kleding, schoenen of muziek. In het Aziatische deel van Istanbul vind je een andere drukke winkelstraat, de Bagdat Caddesi.

Gerelateerde berichten

Leen