Citytrip Praag — 13 juni 2008

Veel toeristische attracties in Tsjechië zijn tijdens het zomerseizoen gesloten, maar in Praag blijven ze open. Praag is het hele jaar door op toeristen ingesteld. De stad wordt vooral tijdens de paasvakantie en de eindejaarsperiode overspoeld met toeristen, maar ook mei en juni zijn topmaanden.

Veel Tsjechen gaan op vakantie in juli en augustus. Daardoor kun je tijdens deze periode goedkope accommodatie vinden. Studentenpensions verhuren hun kamers dan aan toeristen. Als je de kou kunt trotseren, kun je in de winter ook makkelijk goedkope slaapgelegenheden vinden, buiten de eindejaarsperiode dan. Bedekt onder een dikke sneeuwmantel, ziet Praag er fantastisch uit!

Weer

Praag ligt in het overgangsgebied tussen een maritiem en een continentaal klimaat. De stad wordt gekenmerkt door hete, regenachtige zomers, koude winters met veel sneeuw en in het algemeen wisselvallige weersomstandigheden. Op een typische dag tussen juni en augustus kan de temperatuur variëren van 12°C tot 22°C.

Tussen december en februari daalt het kwik vaak onder het nulpunt. De temperaturen in de Tsjechische hoofdstad kunnen dus enorm van elkaar variëren, van soms wel 35°C in de zomer tot -20°C in de winter.

De droogste periode van het jaar is van januari tot maart. De totale hoeveelheid neerslag is dan minder dan een derde van die tijdens de natste maanden juni en augustus. En toch telt januari evenveel natte dagen (2 van de 5) als de zomermaanden. Dat komt doordat de lange, zonnige en hete zomerdagen vaak onderbroken worden door hevige onweren. Mei en september kennen het aangenaamste weer.

Gerelateerde berichten

admin