Citytrip Praag — 16 juni 2008

De bar- en clubscene van Praag is wereldberoemd, en terecht. De uitgaansgelegenheden verschillen nogal van elkaar, zowel op vlak van prijzen als op vlak van klanten. De oude stad (Staré Mesto) is erg toeristisch, waardoor de zaken er doorgaans hoge prijzen hanteren. Maar in de andere buurten vind je veel supergoedkope, soms zelfs een beetje sjofele zaken.

Tsjechen zijn echte bierdrinkers, en wat meer is, het bier is er spotgoedkoop! De Tsjechische bieren behoren tot de beste en de goedkoopste ter wereld. De merken die erg populair zijn, zijn Pilsner Urquell, Gambrinus, Staropramen en Budvar (Budweiser). Het personeel verdient hier niet zoveel en zal je heel dankbaar zijn voor een fooi.

De vijf belangrijkste uitgaansbuurten in Praag zijn de oude stad en de nieuwe stad (Staré Mesto en Nové Mesto), Malá Strana, Vihnorady en Zizkov, Letna, Holesovice en Smíchov. De Oude Stad en de Nieuwe Stad vormen samen het toeristische gebied tussen de Vltava en Wilsonova, vooral voor het Nationaal Museum.

In Malá Strana en de buurt rond het kasteel vind je een hele hoop fantastische bars en jazzclubs, maar niets dat in de richting van de clubscene wijst. Om er te geraken moet je gewoon de Karelsbrug oversteken, de metro nemen naar Malostranská of trams 18, 22 of 23 nemen.

Vinohrady is de uitgaansbuurt die het populairst is bij expats. Je vindt er trendy bars en een paar van de beste clubs van Europa. Het aanpalende Žižkov is het smoezelige kleine broertje van Vinohrady. Het is een arbeidersbuurt die er prat op gaat dat je werkelijk overal alcohol kunt drinken. Om in Vinohrady te geraken, neem je best de metro naar Jiřího z Poděbrad, Náměstí Míru of Pavlova. Nachttrammen 51, 57 en 59 voeren je veilig terug naar de oude stad. Žižkov kun je bereiken door de metro te nemen naar JzP en in de richting van de bekende tv-toren te wandelen, of door trammen nummer 5, 9 of 26 te nemen. Terug ga je met nachttrammen 55 of 58.

In het noorden van de stad ligt nog een kleine, niet al te propere buurt met een paar goede clubs. Tegen de heuvel in het oosten ligt het chiquere Letná, dat geconcentreerd is rond de Letenské náměstí, met een paar coole bars. Metrostation Vltavská ligt aan de rand van deze buurt, maar je kunt ook kiezen voor trammen 3, 5, 8, 14 en 26. Om terug naar huis te komen kun je nachttrammen 51, 53 en 54 nemen.

Ten zuidwesten van de oude stad en aan de overkant van de rivier liggen Smíchov en het centrale gebied Anděl, een semi-industrieel gebied. Anděl is tegenwoordig ook een populair uitgaansgebied, met ontelbaar veel bars die zich op een jong publiek richten. Metrostation Anděl ligt in het hart van het district. Nachttrammen 54, 58 en 59 brengen je naar huis.

Gerelateerde berichten

admin