Citytrip Rome — 17 juni 2008

Een reis door Italië is niet compleet zonder een bezoek aan de eeuwenoude hoofdstad Rome. heb je slechts weinig tijd om Rome te zien? Wel, goed nieuws, want als je het goed aanpakt, kun je de must-sees van de stad zien in 4 uur tijd.

Het is een aanrader een metrokaartje te kopen. Voor slechts vier euro kun je zes uur lang van de metro gebruik maken. Neem eerst de metro naar het Colosseum. Dit groot amfitheater werd onlangs verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en is een bezoek zonder twijfel meer dan waard.

Misschien, of eerder waarschijnlijk, is de rij aan het Colosseum erg lang, tenminste als je geen kaartje gereserveerd hebt. Hier is echter een tip om het sneller te doen gaan. Ga in de rij voor de audiotourgidsen staan. Waarschijnlijk is die een stuk korter. Het kaartje is een paar euro duurder, maar wie heeft dat er nu niet voor over om een uur minder in de rij te staan?

Van het Colosseum kun je meteen doorwandelen tot aan het Forum Romanum, het oude hart van het Romeinse rijk. Bewonder op dit voormalige sociale en politieke centrum van het oude Rome de goedbewaarde Romeinse ruïnes, basilica’s en musea op de Capitool. Hier krijg je pas echt een idee van hoe machtig die oude Romeinen ooit geweest zijn.

Wandel daarna naar de Trevifontein, waar het waarschijnlijk wemelt van de toeristen. De barokke Neptunusfontein is een belangrijke verzamelplaats en de ideale buurt om een gelato te eten, een Italiaans ijsje. Het Pantheon is zo’n 5 à 10 minuten wandelen van de Trevifontein.

De vier uurtjes kun je beëindigen met de Spaanse trappen bij het Piazza Di Spagna. Het is een andere belangrijke ontmoetingsplaats voor toeristen die de Italiaanse hoofdstad eveneens aan het verkennen zijn.

Gerelateerde berichten

admin