Citytrip Praag — 17 juni 2008

Praag wordt erg toepasselijk de ‘stad van 100 spitsen’ genoemd, maar de gastronomische genieters onder ons weten dat ‘stad van de 1000 restaurants’ ook zeker niet zou misstaan. Het kosmopolitische karakter van Praag vinden we onder meer terug in het steeds groter wordende aanbod van internationale én excellente keukens. Kijk wel uit voor de typische toeristenvallen.

Buurten

De oude en de nieuwe stad (Staré Mesto en Nové Mesto) vormen samen het toeristische gebied tussen de Vltava en de Wilsonovastraat voor het Nationaal Museum. Toeristisch gebied met hogere prijzen dan elders.

In Malá Strana en de buurt rond de Praagse burcht, die je vindt als je de Karelsbrug oversteekt, vind je veel chiquere en toeristische restaurants.

Vinohrady en het aanpalende Žižkov vallen erg in de smaak bij jongeren. Je vindt er alles, van goedkope etnische restaurantjes tot trendy bars.

Tegen de heuvel in het oosten ligt Letna, waar je ook een aantal interessante bars en restaurants vindt.
Smíchov en vooral de centrale buurt Anděl, ten zuiden van de Malá Strana, is een industrieel gebied dat lange tijd verwaarloosd werd, maar nu volledig opgeknapt is. Ontelbaar veel restaurants richten zich op een jong publiek.

Kampa Park

Kampa Park is een van de gevestigde waarden in Praag. Zijn populariteit heeft het restaurant voor een groot deel te danken aan de exclusieve locatie aan de oevers van de rivier, naast de Karelsbrug. Het terras is in de zomer altijd levendig. Kampa Park is erg populair bij lokale en internationale beroemdheden. Op de kaart staan veel vlees- en visgerechten, vergezeld van zo’n 150 wijnen.
Na Kampe 8b, Malá Strana

U Malíru

U Malíru (‘Bij de schilder’) is gevestigd in een schitterende 15de-eeuwse woning met een boeiende geschiedenis. Alleen al om de indrukwekkende fresco’s is een dinertje in dit restaurant zeker de moeite waard. In dit restaurant kun je in een van de drie gezellige dineerkamers genieten van de verfijnde Franse keuken. Veel ingrediënten worden geïmporteerd.
Maltézské nám. 1, Malá Strana

Francouzská

Francouzská is een elegant restaurant in de Oude Stad, gevestigd in het schitterende Gemeenschapshuis, een Art Nouveau-gebouw van begin 20ste eeuw. Onder de gouden en kristallen kroonluchters word je getrakteerd op een heerlijk menu, bereid door een van de beste chefkoks uit Tsjechië.
Namesti Republiky 5, Oude Stad

Cowboys Steaks & Cocktails

Dit stijlvol restaurant in de buurt van de Praagse burcht wordt ook wel ‘het eerste echte steakhouse van Praag’ genoemd. Naast rood vlees, behoren ook zalm, zeebaars en tijgergarnalen tot de specialiteiten, maar ook vegetariërs kunnen hier zonder probleem terecht.
Nerudova 40, Malá Strana

Gitanes

Gitanes is een sfeervol restaurantje met zowel mediterrane gerechten (visschotels, pasta’s,…) op het menu, maar ook Balkangerechten. In Gitanes, dat niet ver van de Karelsbrug ligt, hangt een prettige, familiale sfeer.
Tržiště 7, Malá Strana

Barock

Barock is een hip restaurant op het oude stadsplein, dat vaak bezocht wordt door beroemdheden. De kaart is een uitgebreide mix van allerhande internationale gerechten, waaronder sushi, Thaise schotels en steaks.
Pařížská 24, Oude Stad (stadsplein)

C’est La Vie

C’est La Vie, gelegen aan de oevers van de Vltava, naast het park, heeft een erg mooie en rustige locatie. Hier vind je voor ieder wat wils. Je kunt gerechten kiezen van internationale fusion-menu of van het traditioneel Tsjechische menu.
Říční 1, Kampa

Made in Japan

Made in Japan is een stijlvol Japans restaurant in de oude stad. Naast sushi, die voor je ogen vers bereid wordt, kun je er ook authentieke soepen, noedels, vis- en vleesgerechten eten. Zeker een van de betere sushirestaurants in Praag!
Rytířská 10, Oude Stad

Gerelateerde berichten

admin