Citytrip Barcelona — 18 juni 2008

Barcelona is een stad boordevol bruisende feesten en lange zwoele nachten. Daarnaast kan je ook een internationaal jazzfestival, straat- en zwemraces terug vinden op het jaarlijkse programma.

Carnaval (februari – maart)

De carnavalsviering in Barcelona duurt zo maar even een week. Ze staat bol van de festiviteiten. Tijdens de feestweek worden eet- en drinkwedstrijden georganiseerd. Veel restaurants en lokale winkels dingen mee naar de ‘pimiento de oro’ (gouden peper). Deze wordt ieder jaar uitgereikt aan de winkel met de beste carnavalssfeer. Het hoogtepunt van de viering is de ‘Gran Rua de Carnaval’, dit is een stoet doorheen de straten van Barcelona.

Día de Sant Jordi (23 april)

De feestdag van de patroonheilige van Catalonië wordt op 23 april gevierd. De feestdag herdenkt dat de patroonheilige van Barcelona een draak doodde waarna hij met een roos terugkeerde naar zijn geliefde. De dag is dus een beetje de Valentijnsdag van Barcelona, het is traditie dat mannen hun geliefde op deze dag een roos geven.

Verbena de Sant Joan (23 juni)

Dit is een groots evenement dat de zomer officieel inluidt. Er zijn op deze dag talloze openluchtfeesten met veel muziek. De dag viert men ieder jaar met een vuuroptocht en over heel de staat worden dan kunstjes met vuur uitgehaald.

Festa Major de Gràcia (midden augustus)

Deze festiviteiten vinden vooral plaats in en rond Gràcia, een rustige woonwijk in Barcelona. Maar gedurende één week breekt hier een ongezien volksfestijn los. Met veel muziek, drank en parades wordt de feestdag van Maria gevierd. Bijna dagelijks is er vuurwerk te bewonderen en er is dan in elke hoek van Gràcia wel iets te beleven.

Festes de la Mercè (eind september)

Dit is een officiële feestdag die de Spanjaarden niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er worden optochten gehouden met reuzenbeelden, sportwedstrijden en muziekevenementen. De cava, Spaanse champagne, vloeit tijdens deze dagen rijkelijk. Laat je dus zeker verleiden.

Internationaal Jazzfestival (oktober)

Al sinds 1966 wordt er jaarlijks in oktober een jazzfestival georganiseerd. ’s Werelds beste en bekendste jazzartiesten spreken dan in Barcelona af en spelen er naar hartenlust. Het festival is een must voor jazz- en gewone muziekliefhebbers.

Kerst en Nieuwjaar (25 december, 1 januari)

Ook de feestdagen vormen een heel avontuur in Barcelona. De winkels worden volledig omgetoverd en brengen ons zo in een kerstsfeer. Ondanks het minder goede weer, zal je je niet vervelen wanneer je het nieuwe jaar in Spanje komt inzetten.

Gerelateerde berichten

admin