Citytrip Barcelona — 18 juni 2008

Barcelona is een stad waar altijd iets te beleven valt. Zowel cultureel, toeristisch als economisch is de stad een Europese topper. Maar in welke periode kan je het best naar Barcelona afreizen om te kunnen genieten onder de stralende zon? Wanneer is het er te warm? Wanneer regent het pijpenstelen?

Temperatuur

Barcelona geniet van het Middellandse zeeklimaat. Dat wil zeggen dat de temperaturen in de maanden juli en augustus, bijna dagelijks 30°C halen. Hou je liever van een temperatuur rond de 25°C, dan ga je het best in mei, juni of september naar Barcelona. In de wintermaanden daalt de temperatuur naar een 5°C en 10°C. De luchtvochtigheid blijft gedurende heel het jaar ongeveer hetzelfde maar kent een minimum in juni en een maximum in oktober.

Regenverwachting

Tussen juli en augustus kent men in Barcelona en omstreken een relatief droge periode. Deze wordt dan gevolgd door enkele kletsnatte maanden: september, oktober en november. De rest van het jaar, van december tot en met mei, is de neerslag gemiddeld. Let er natuurlijk wel op dat als je in juni een weekend Barcelona boekt, deze volledig in het water kan vallen. Terwijl je in oktober een zonnig en warm weekendje Barcelona kan beleven. De exacte weersomstandigheden zijn nog steeds niet op voorhand te plannen natuurlijk.

Zonneschijn

Wil je enkel en alleen naar Barcelona voor de zonneschijn, dan is de maand juli voor jou de beste periode. Met een gemiddelde van maar liefst 10 uur zonneschijn per dag, kom je dan zeker aan je trekken. Van mei tot en met september komt dit gemiddelde nooit onder de 7 uur zonneschijn per dag. Enkel de maanden oktober tot en met januari zijn relatief donker met ‘amper’ 4 uur zonneschijn per dag. Dit is nog steeds ruim meer als hier in België.

De vakantieplannen

Ga je naar Barcelona om uren in de zon te kunnen bakken en braden, dan kan je het best in juli of augustus naar Barcelona afzakken. Dan zijn er ook wel enkele nadelen: de toeristische drukte en de relatief hoge vochtigheid. Voordelen om in deze periode te gaan, zijn de volgende: de hele grote kans op prachtig weer en in Barcelona is er in de vakantiemaanden om elke hoek wel iets te beleven.

Wil je liever een iets rustigere vakantie maar toch nog genoeg zon en een aangename temperatuur? Dan zijn de maanden mei, juni en september ongetwijfeld iets voor jou. Deze maanden vallen vlak voor of na het toeristische hoogseizoen. De temperaturen reiken niet zo hoog als in de zomermaanden.

Ga je liever in de winter naar Barcelona? Dan raden we je toch een iets dikkere trui aan, de temperaturen in de winter zijn een stuk hoger dan bij ons maar het kan toch nog fris zijn.

Gerelateerde berichten

admin