Citytrip Londen — 19 juni 2008

Londen heeft voor iedereen wat in petto. Al is het een frisse pint in de lokale kroeg of een avond een van de beroemde musicals bijwonen, het blijft een trendy en authentieke ervaring.

Met meer dan 5000 bars staat Londen garant voor een geweldige uitstap. Om elke hoek vind je wel een traditionele pub, waaronder Ye Olde Cheshire Cheese, één van de oudste pubs in Londen. The George Inn is één van de laatste authentieke inns in Londen. The Savoy’s American bar is dan weer de geboorteplaats van de Britse Martini. Dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Als je wat van pub naar pub wil hoppen, kan je best een kijkje nemen in de buurten Hoxton of Shoreditch. In de Blue Bar of de Met Bar heb je weer de kans om wat vips tegen te komen. Normaliter is de toegang tot een pub gratis, maar soms is er een verplichte bijdrage als er een live act aanwezig is.

Londen heeft op zijn beurt dan weer 200 clubs. Zelfs een zondag kan een bruisende avond plezier op de dansvloer zijn. De grootste club is zonder twijfel The Ministery of Sound en voor de retronauten onder ons heb je School Dciso. De holibiscene vind je terug in Soho. The Lab Bar in Old Compton Street staat bekend om zijn cocktails. De trendsetters onder ons moeten een kijkje wagen in Plastic People, Cargo of Herbal in Shoreditch. Notting Hill Arts Club is nog redelijk onbekend, maar zeker de moeite. Ten noorden in Islington heb je een rollerdisco, Canvas, terwijl wat verder je Key’s hebt, waar vaak bekende dj’s optreden.

Ten slotte staat Londen ook bekend om zijn 4 grote orkesten. The Philharmonia, London Philharmonic Orchestra, The London Symphony Orchestra en the Royal Philharmonic Orchestra. The English National Opera voert al zijn shows volledig in het Engels op in Het Colloseum en The Royal Ballet treedt op in the Opera House in Covent Garden. Theatreland op West End is dan weer de ideale plek om een musical of theaterstuk bij te wonen. The National Theatre voert klassiekers , musicals en nieuwe toneelstukken. Shakespeare’s Globe in Southbank legt de nadruk op publieksparticipatie.

Gerelateerde berichten

admin